廣州球迷聯盟

标题: 恒大集团除左炒地皮依家做埋黄牛 [打印本页]

作者: 工字不出头    时间: 2013-1-12 00:26
标题: 恒大集团除左炒地皮依家做埋黄牛
人家系寒风中排左十个钟头队前排靓位买唔到,黄牛唔洗一分钟就可以拿到你想要既区域同排数
作者: 阿甘    时间: 2013-1-12 01:14
非常有同感,我排了11个钟头都系只买到12区的。气愤。
作者: sunlwf    时间: 2013-1-12 01:22
呀咁可怜!非常抱歉,我帮衬了黄牛,估计我会有十区的,星期一先知,唔好意思
作者: ynicholasy    时间: 2013-1-12 01:44
sunlwf 发表于 2013-1-12 01:22
呀咁可怜!非常抱歉,我帮衬了黄牛,估计我会有十区的,星期一先知,唔好意思

为何要助长黄牛风气?买了就不要哇众取宠,
作者: sunlwf    时间: 2013-1-12 01:52
ynicholasy 发表于 2013-1-12 01:44
为何要助长黄牛风气?买了就不要哇众取宠,

上嚟论坛先见到今年情况咁惨烈,深表同情,我意思係我找恒大D人帮手内部买了几套,对于排队嘅人嚟讲确实唔公平,但我又觉得哩D只係球票,唔係咩敏感嘢,好难避免内部优先购买,而再搭上搭咁嚟买,所以……
作者: CY1978    时间: 2013-1-12 02:22
唔知明年黄牛又会玩乜也新招数搵食?
作者: ynicholasy    时间: 2013-1-12 02:22
sunlwf 发表于 2013-1-12 01:52
上嚟论坛先见到今年情况咁惨烈,深表同情,我意思係我找恒大D人帮手内部买了几套,对于排队嘅人嚟讲确实唔 ...

可以理解,但比较难接受衣种非常规手段买票,因为需求往往就系黑箱操作既原因

作者: CNROBIN    时间: 2013-1-12 08:16
阿甘 发表于 2013-1-12 01:14
非常有同感,我排了11个钟头都系只买到12区的。气愤。

我排左18个钟先买到11区33排,都算心水位。

排到我时,仲有大把1300噶位。

作者: CNROBIN    时间: 2013-1-12 08:20
CY1978 发表于 2013-1-12 02:22
唔知明年黄牛又会玩乜也新招数搵食?

绝对可以搵食。
其实实名制,黄牛如果一下买2张以上连号年票,租出去,3场亚冠+打吡就回本了。距又唔惊你拿走距张卡,因为距可以补卡。

作者: zhactzym    时间: 2013-1-12 08:56

真系抵叼
作者: bennyfeng    时间: 2013-1-12 09:11

系甘样既制度下,个人唔觉得帮衬黄牛无咩问题,好多唔系黄牛既球迷都系一个人帮朋友买N张,我只可以认为甘样系免费既黄牛。买票制度唔变我明年一定帮衬牛牛,为几百蚊,搞到自己甘辛苦做咩?
仲有滴人,为左唔使排队,买九百几手机,转手500蚊卖左,甘同帮衬黄牛效果一样,何苦?
作者: 砌-佢-啦    时间: 2013-1-12 12:34

比较鄙视纵容黄牛
作者: liaoyk    时间: 2013-1-12 12:43
我也在现场,质疑为何排成千人不见警察到场,后来2点左右才有几个警察来,现场的保安根本管不过来。黄牛扮打一边打电话一边插队,后来给发现了还威胁球迷,还和球迷公开冲突。在这里黄牛公开化了,不知道在中国,黄牛是否法律真空,警察是否无权管?广州是一个讲秩序的城市,我们都在老老实实排队,发生这样的事情真的令广州人失望。

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1