廣州球迷聯盟

标题: 虽然球队今晚赢波值得高兴,但系今晚联盟噶助威比较失望 [打印本页]

作者: fanzbs    时间: 2013-2-26 22:57
标题: 虽然球队今晚赢波值得高兴,但系今晚联盟噶助威比较失望
点解联盟噶领导唔同其他联盟沟通好,打印一份助威歌噶列表出黎,大家统一D,就唔洗联盟好似比人分割开去咁,八区靠7区个边真系唔知听边个指挥噶。今晚完全都唔知听边边指挥,听南粤噶D人就叫我地跟联盟助威,但系联盟助威声完全被其他联盟掩盖,建议以后比赛领导们先同其他联盟噶领导或者指挥人员沟通好助威歌噶顺序,免得好似之前咁,乱到飞起。如果其他联盟唔肯噶,起码同南粤沟通下啦。因为大联盟同南粤噶人都比较好沟通吧,我相信我地2个联盟一齐助威,其他噶联盟都可以比我地带起身。。。。
作者: catdot    时间: 2013-2-26 23:05
今晚看电视直播,觉得助威声不够齐
作者: fanzbs    时间: 2013-2-26 23:06
catdot 发表于 2013-2-26 23:05

就系啊。分开3片唔同噶助威声,点会齐
作者: 西瓜太狼    时间: 2013-2-26 23:09
查实 除左几次全场一起叫之外,全场都系好杂既声音,最搞笑既就系俱乐部点解要隔开6区卖比散客球迷呢? 点解唔将其他球迷联盟移过去呢?  禁咪可以连成一片咯  费解  
PS: 楼上,都唔关球迷联盟既事架,你估个个都有个无线耳咪咩,而且每个联盟都有自己一套,点统一啊?
作者: fanzbs    时间: 2013-2-26 23:13
西瓜太狼 发表于 2013-2-26 23:09
查实 除左几次全场一起叫之外,全场都系好杂既声音,最搞笑既就系俱乐部点解要隔开6区卖比散客球迷呢? 点解 ...

所以米话沟通咯。沟通好重要噶。都有讲啦。沟通从心开始啊吗
听讲话7区空开系要6区同8区一齐带起7区噶气氛噢。晒Q气啦。

作者: 西瓜太狼    时间: 2013-2-26 23:17
fanzbs 发表于 2013-2-26 23:13
所以米话沟通咯。沟通好重要噶。都有讲啦。沟通从心开始啊吗
听讲话7区空开系要6区同8区一齐带起7区 ...

o ~ 系7区,挑,俱乐部都傻既,真系唔知距点霖既 拉拉声同12卫换啦~  希望距沟通得好啦,不过我觉得有D难,毕竟分开得比较散啊~
作者: fanzbs    时间: 2013-2-26 23:18
西瓜太狼 发表于 2013-2-26 23:17
o ~ 系7区,挑,俱乐部都傻既,真系唔知距点霖既 拉拉声同12卫换啦~  希望距沟通得好啦,不过我觉得有D难 ...

就系分散晒先麻烦芝麻。。都唔知边个冧出黎噶屎桥。。。
作者: tam    时间: 2013-2-26 23:27
同感,今年第一场不幸因故做左电视党,同时睇住电视,听住FM962直播,觉得效果好差,助威声七国甘乱,领导们要重视下呢个问题了,统一助威系好有必要。
作者: fengye108    时间: 2013-2-26 23:39
楼主讲得好岩,的人唔系唔想助威,系有好多人唔知唱的乜,打份歌词表给球迷好重要
作者: yesir    时间: 2013-2-26 23:47
球迷会就系一个大组织,各协会作为一个分部,统一指挥,各自分工,先可以形成合力,如果各有各玩离亚洲第一主场就真系相差太远了。另外,主席台那边的看台无组织,无氛围,始终都系觉得欠缺,如果19区、3区有人带领助威的话,形成包围圈,估计会强劲好多。
作者: diego-菲雄    时间: 2013-2-26 23:53
第一场,未热身。
作者: Gavin    时间: 2013-2-26 23:57
的确存在各个球迷团体各自为政既现象,但唔可以好似你个标题甘讲,对大爷盟失望。或者大爷盟有同各个团体沟通过,但人地唔睬你呢?希望日后大家发现呢个问题后可以改进咯。
作者: Brother-Ham    时间: 2013-2-26 23:57
靓女多好多,揽女见得多,翘手仲系多,坐到屎忽烂!更多...
作者: Kakit丶Yau    时间: 2013-2-27 00:10
上面冇人帶,.真的連接不了下面,.都5知後邊噶喺度做咩,.中層靠9區邊個,.仲衰,.5鬧都5起身噶,.個個大爺做曬喺度
作者: 359nicholas    时间: 2013-2-27 00:27
这贴应该要顶上,各个联盟应该要淋淋了~~~
作者: allay2    时间: 2013-2-27 00:27
兴奋度不如上一年,呵!
作者: 烨少    时间: 2013-2-27 00:37
现场无论听同睇都系一个字"乱"
无吸收上年主场对武里南时的教训!有点失望!
作者: 蓝海大少    时间: 2013-2-27 00:44
catdot 发表于 2013-2-26 23:05

助威,就应该一条心为球队打气,几个会系度,你一句我一段,乱七八糟的,哩个唔系助威,系自我磨灭。

作者: 英超狙击手    时间: 2013-2-27 00:46
谁做指挥老大?谁也不服谁,谈何统一
作者: 蓝海大少    时间: 2013-2-27 00:47
西瓜太狼 发表于 2013-2-26 23:09
查实 除左几次全场一起叫之外,全场都系好杂既声音,最搞笑既就系俱乐部点解要隔开6区卖比散客球迷呢? 点解 ...

所以话,个个争住办球迷会,各怀鬼胎有得分咁。自己搞开心又哈皮,结果呢,无形中各个会系度相互比拼。讲句唔好听,本是一条战线上的战友,却相互开火了。

作者: 智杰chikit    时间: 2013-2-27 01:26
的确,慢慢来啦
作者: 疯一样的男子    时间: 2013-2-27 01:35
好hi失望
作者: 华林小子    时间: 2013-2-27 02:12
我想讲好多野吾系你地讲得甘简单,好多野都吾系甘容易解决
作者: CY1978    时间: 2013-2-27 03:45
期待下一场会有所改观
作者: fanzbs    时间: 2013-2-27 18:26
希望几个联盟可以平心静气慢慢倾。如果唔得噶话都无办法。唯有自己联盟统一好助威~!唔好经常冷场。。。
作者: michelai    时间: 2013-2-27 21:35
要统一!要齐整!要团结!
作者: 7598774    时间: 2013-2-27 22:03
蓝海大少 发表于 2013-2-27 00:47
所以话,个个争住办球迷会,各怀鬼胎有得分咁。自己搞开心又哈皮,结果呢,无形中各个会系度相互比拼。讲 ...

正中要害
作者: hahappy    时间: 2013-2-27 22:53
琴晚睇都觉得互动比上年仲少,不过毕竟系第一场,甘既位置,有待改善啦~~~
作者: 迷失的自我426    时间: 2013-2-27 23:15
琴晚系第一次做系8区,都觉得好像无之前睇到噶联盟咁好,希望只系岩开赛
作者: 厨房仔1984    时间: 2013-2-27 23:31
我觉得我地助威不是很配合,无节凑。
作者: everestest    时间: 2013-2-27 23:31
齐心协力!
作者: ywp0127    时间: 2013-2-27 23:38
极度失望,浦和就来那么几个球迷 声浪都那么大
作者: niuseos    时间: 2013-2-27 23:44
成个联盟禁大,都唔够蒲和个少少人叫得禁齐!
作者: liop    时间: 2013-2-28 00:44
是啊 ,各自为政了
作者: ゛﹎尛杰。    时间: 2013-2-28 01:01
哎哎

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1