廣州球迷聯盟

标题: 寻晚,各顾各,各唱各,各起各……乱! [打印本页]

作者: diego-菲雄    时间: 2013-2-27 09:25
标题: 寻晚,各顾各,各唱各,各起各……乱!
首先寻晚赢波当然非常开心,但係各个球迷会各顾各嘅表现,感觉就係好乱,希望各球迷会之间坐低好好倾下,化解矛盾,以整齐嘅助威为广州队呐喊。
作者: PUNKPUNK    时间: 2013-2-27 09:32
我相信浦和禁多球迷,肯定都系来自唔同既球迷会既,真系领导们要好好商量下呢件事
作者: tam    时间: 2013-2-27 09:42
球迷会太多导致助威力过度分散,唔知其他地方系咪甘多球迷会呢?
作者: 达慧    时间: 2013-2-27 09:59
真係要各球迷会认真坐低好好倾下!昨晚各有各,好失礼!
作者: robinhointer    时间: 2013-2-27 10:06
深有同感!
作者: 一切为何    时间: 2013-2-27 10:12

叼奶
作者: 黑猫    时间: 2013-2-27 10:24
支持楼主,最好统一一下助威歌,最好就两三首就行了。最好是变通话,通俗易懂的。这样能慢慢影响到全场的观众一起唱,那才叫壮观
作者: RYAN801108    时间: 2013-2-27 10:53
劲支持。有机会去睇下浦和嘅球迷有无甘乱

作者: 佛山老友    时间: 2013-2-27 10:54
认同!最好统一到附近的区域统一一下助威歌!一齐加油这样就壮观了!
作者: waikatoben    时间: 2013-2-27 10:56
睇电视直播,听得唔系好清楚,后来睇网上D新闻话现场被果少少倭寇助威声压制?真定系假的?几万人都唔够人地大声?
作者: 冠军恒大    时间: 2013-2-27 11:05
建议所有球迷会由俱乐部统一领导,统一管理,统一助威口号。一起为广州队加油~
作者: kzhu123    时间: 2013-2-27 11:13
如果口号, 歌曲都统一的话, 声势会大好几倍.
作者: 离不开的心    时间: 2013-2-27 11:29
支持统一
作者: huhuruirui555    时间: 2013-2-27 11:30
支持支持~~~
作者: jasonweng    时间: 2013-2-27 11:34
真系好乱~劲同意!
作者: kellow    时间: 2013-2-27 13:10
超级乱啦 估计日本仔又会话中国就系钟意内斗
作者: 牙斩斩    时间: 2013-2-27 13:31
中国人的通病:唔团结
作者: 359nicholas    时间: 2013-2-27 13:33
要强大就需要改革~
作者: jinnicky    时间: 2013-2-27 14:56
官方唔派人出面牵头的话,靠各大会高层坐低沟通,唔会有咩结果.......
作者: fishlyr    时间: 2013-2-27 16:12
我觉得助威与球迷会利益可以分开。
你的球迷会还是你的球迷会,只需要你助威统一,其他的业务例如会员招收、会员服、宣传、甚至卖广告等,各大球迷会你想怎么样就怎么样。

作者: gosoon    时间: 2013-2-27 16:59
昨晚各球迷会的表现,正体现了中国特色:看似统一,实则四分五裂,一盘散沙!!
作者: keystam    时间: 2013-2-27 17:01
kellow 发表于 2013-2-27 13:10
超级乱啦 估计日本仔又会话中国就系钟意内斗

倨地无讲错

作者: 大德大威小虎    时间: 2013-2-27 18:23
同感。无对讲机的话,可以打旗语,指定一支旗,摇几下代表准备唱乜歌。全部都可以睇到
作者: michelai    时间: 2013-2-27 18:28
无错!应该放弃成见!加强沟通!!唔要一盘散沙!
作者: kyo1011    时间: 2013-2-27 21:47
全部球迷会坐埋一齐!!坐埋一齐!!!
作者: 廖伟军    时间: 2013-2-27 21:53
同感,毫无震撼感
作者: CY1978    时间: 2013-2-28 04:53
助威歌应该重视质量唔讲求数量,毎个球季固定几首就OK喇,传唱度唔高啲下一季再更换!
作者: 顺德胡椒    时间: 2013-2-28 08:55
觉得好难,因为球迷会在两端,中间是不是球迷会的。另外我在九区能感受大联盟的气氛,但我们这边无人组织,热情也不够。
作者: lilingsi    时间: 2013-2-28 11:44
统一助威好难实现,除非几大球迷会统一在相连既几个区,唔系既话9区一起鼓,5区听到鼓声起码慢一拍,因为声音的速度比较慢,如果唔想乱在现实既情况下,其实可以考虑轮流方式,每个球迷会助威一段,跟住接住下个球迷会助威一段,甘就唔会乱!
电视机前只能听到凌乱既鼓声,同行花街一样一味得个嘈,其实助威既效果一D都唔好!
作者: 佛山fans    时间: 2013-2-28 11:57
天下合久必分,分久必合。会有大统一的一天!
作者: aguopkny    时间: 2013-2-28 12:16
个问题就系点解会有新的球迷会产生呢?其他球迷会成立的背景又系咩呢?我相信哩两个问题的答案就系无法统一的答案!!既然可以统一,为何要另起炉灶呢?系咪?
作者: 天河沉沦    时间: 2013-3-1 15:40
aguopkny 发表于 2013-2-28 12:16
个问题就系点解会有新的球迷会产生呢?其他球迷会成立的背景又系咩呢?我相信哩两个问题的答案就系无法统一 ...

哈哈,就系。旧嘅因为咩成立?新嘅又系因为咩成立?多啲企响第三角度唸

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1