廣州球迷聯盟

标题: 冯7只是中甲水平。 [打印本页]

作者: hsj528    时间: 2013-5-26 22:26
标题: 冯7只是中甲水平。
还不如给机会年轻人。

作者: mrcamel    时间: 2013-5-26 22:30
始终吾明点解列比甘中意用冯7,他系场上我看吾到距噶作用
作者: 天衣無縫    时间: 2013-5-26 22:42

單計今場,還可以啦。
作者: PUNKPUNK    时间: 2013-5-26 22:47
冯7都老啦,状态下滑正常
作者: gz39    时间: 2013-5-26 23:02
睇冯七踢球真系好别扭!
作者: ★67★    时间: 2013-5-26 23:18
呵呵
一个连犯规都有困难嘅球员
上咗佢就感觉打少个
中甲水平都下游
作者: tam    时间: 2013-5-26 23:19
天衣無縫 发表于 2013-5-26 22:42
單計今場,還可以啦。

“立竿见影”始终出现唔到冯7身上,都难怪大家对佢有睇法,不过里皮肯成日用佢,说明佢对里皮战术要求噶理解有优势,起码对于“位置”噶作用系达到左,唔知天衣认为如何呢?
作者: jmstanley    时间: 2013-5-26 23:31
冯7宜家的水平真的有点不敢恭维。但系看看冯7这代广州球员,还有边个还在球场上呢?冯7坚持到宜家实属难得了。好可惜冯7这代人比沈和李糟蹋晒,虚耗了好多年。如果可以早D遇上列比,可能有不一样了。看看这两年张5和郜29,他们的确生不逢时啊!
作者: ゛﹎尛杰。    时间: 2013-5-26 23:57
jmstanley 发表于 2013-5-26 23:31
冯7宜家的水平真的有点不敢恭维。但系看看冯7这代广州球员,还有边个还在球场上呢?冯7坚持到宜家实属难得了 ...

冯7以前系万金油~哎哎~岁月不饶人~以前广州队我最中意噶球员~其实衣架系恒大有出场机会已经好唔错~列比中意用冯7系够勤力~执行能力强~衣架老啦~唔可以怪冯7~距已经好努力~为冯7致敬~
作者: 天衣無縫    时间: 2013-5-27 00:25
tam 发表于 2013-5-26 23:19
“立竿见影”始终出现唔到冯7身上,都难怪大家对佢有睇法,不过里皮肯成日用佢,说明佢对里皮战术要求噶理 ...

如果從支援張5與控住中場來看,還可以啦。

其實,後備球員出場,是為了立竿見影,還是為了執行領隊的賽前計劃呢?甚至最簡單的,正選出了問題呢?
作者: 弘堅CHAN    时间: 2013-5-27 00:43
冯7,想说爱你不容易啊。见佢上场后,勇猛有余,次次都系猛冲,然后唔系失波就系被人碰跌在地。
作者: 烧卖    时间: 2013-5-27 01:00
从老李到列比都用距,证明距仲有值得教练用距的地方。

从保护本土球员角度黎睇,难道LZ真系想广州仔连替补机会都没么?
作者: 热血足球    时间: 2013-5-27 01:06
楼主识吾识睇波架??冯7上场系为佐控制成队波嘅攻防节凑!当队波攻防节凑出现问题嘅时候,列比就派佢上来串联番队波!
作者: 阿泽    时间: 2013-5-27 01:07
gz39 发表于 2013-5-26 23:02
睇冯七踢球真系好别扭!

我睇到你用粤语打"别扭".我觉得好别扭...

作者: 三聚氰胺    时间: 2013-5-27 07:43
★67★ 发表于 2013-5-26 23:18
呵呵
上咗佢就感觉打少个

冯7哩场好似防守犯规摞左张黄牌噶!

作者: hqj8888    时间: 2013-5-27 08:46
jmstanley 发表于 2013-5-26 23:31
冯7宜家的水平真的有点不敢恭维。但系看看冯7这代广州球员,还有边个还在球场上呢?冯7坚持到宜家实属难得了 ...

z  昨天看到一个小细节,里皮没有翻译在的情况下和冯7交代些东西,可能是沟通得好,所以他才有机会

作者: futballman    时间: 2013-5-27 08:58
热血足球 发表于 2013-5-27 01:06
楼主识吾识睇波架??冯7上场系为佐控制成队波嘅攻防节凑!当队波攻防节凑出现问题嘅时候,列比就派佢上来串 ...

唔好开玩笑了,距连控波都控唔到,讲咩“串联”
作者: bug24x    时间: 2013-5-27 09:10

去年有人发帖说卖郜林!
前年有人发帖说买张琳芃是水货!
真系识得搞气氛。
作者: 陈俊男    时间: 2013-5-27 09:31
尽量操好D;做个合格的替补;知足啦
作者: sheep113    时间: 2013-5-27 09:31
I THINK SO !!!
得罪讲句 是不是有“干爹”
勿喷...
作者: kennyzhz    时间: 2013-5-27 11:01
下滑了!!!
作者: baogangdadao    时间: 2013-5-27 11:05
阿泽 发表于 2013-5-27 01:07
我睇到你用粤语打"别扭".我觉得好别扭...

我睇见论坛写里皮唔写列比我都觉得好怪!

作者: tracysamsung    时间: 2013-5-27 11:06
★67★ 发表于 2013-5-26 23:18
呵呵
上咗佢就感觉打少个

同意,确实打少个,仲不如上冯冯冯仁亮好过啦。。彭欣力都好过啦,叼,我上去t都好过啦,哎~

作者: ccanson    时间: 2013-5-27 11:23
我觉得顶多中乙水平
作者: hahayanmin    时间: 2013-5-27 11:31
楼主讲佐实话,,冯七就算早年特点都吾鲜明,年纪大了,,只有跟住球跑的份,。。作为同龄卢琳踢波就吾错,,而且感觉越大,越有林法,,而且能力还支持的到距的林法。。算当下广东仔中佼佼者咯。。

冯颀力几好阿,,,我始终觉得里皮稍微可以比滴后生机会,叶伟超虽然身体单薄,,但还是有特点,后生当打,,应该多滴实践。。
作者: benny1021    时间: 2013-5-27 11:54
冯7都差唔多要退役咯

信列比,主帅有佢既考虑!
作者: nggayeng    时间: 2013-5-27 11:58
冯7唔係嗰啲特别显眼嘅球员,位置唔係,打法唔係,性格都唔係。

佢喺列比眼中就係一个严格执行战术嘅球员,执行力比较高,创造力稍逊嘅球员。教练要佢上场,就係多奔跑,拉动场上空位(唔一定要接球),边路弥补张5助攻嘅空位,上场多做拦截,唔怕犯规。呢啲就係冯7寻日上场嘅作用,而佢亦算完成。难度我哋还苛求佢好似某7号咁传出七旋砍,中路连过3人射门?
作者: futballman    时间: 2013-5-27 12:11
讲组织没组织,讲控球没控球,讲拦截?边同禽兽、赵look7果D比啊,况且又没身高,没身材、
唉,虽然我都好想多D广州仔上,但我宁愿你上下超仔啊力仔啊之类的都好啊
作者: K-So-哲政    时间: 2013-5-27 12:43

我认为广州队就是中甲水平....
作者: 优酸鱼    时间: 2013-5-27 13:19
我觉得还可以啦,本来就一个角色球员,让他上来是负责串联和支援性质,又不是要他去冲击改变战果。球员要认清楚自己的定位,冯仁亮为啥现在上场这么少,就是没认清楚自己的定位。

沟通是很重要的,不要以为中国人才讲求关系,其实到处都一样
作者: 优酸鱼    时间: 2013-5-27 13:22
futballman 发表于 2013-5-27 08:58

波都控唔倒?我好怀疑你有没有看清楚哪个是冯7?
作者: 天衣無縫    时间: 2013-5-27 13:51
优酸鱼 发表于 2013-5-27 13:19
我觉得还可以啦,本来就一个角色球员,让他上来是负责串联和支援性质,又不是要他去冲击改变战果。球员要认 ...

可能以為拿著皮球去用才叫好波, 走位串連支援就不是好波啦.

馮仁亮想講多一點, 畢竟廣州隊對翼鋒的要求不只是一味落底線傳中, 更要有傳球射門走位回防等功能(即是名副其實一個中場, 單從陣式上看這是正確), 如果亮兄不明白這一點, 只想一味落底線傳中(而且每每做不好), 處境愈來愈不樂觀.  

作者: 秋记士多    时间: 2013-5-27 13:59
完全唔掂,比机会新人啦
作者: 热血足球    时间: 2013-5-27 14:10
futballman 发表于 2013-5-27 12:11
讲组织没组织,讲控球没控球,讲拦截?边同禽兽、赵look7果D比啊,况且又没身高,没身材、
唉,虽然我都好 ...

虽然佢技术吾系好突出,但系佢控制比赛节凑呢方面绝对比其它球员强,足球比赛控制攻防节凑是好重要的!该慢就慢,该快就快!
作者: Chiesa    时间: 2013-5-27 14:59
人地个个主教练都重用他就是一种能力
作者: regedit020    时间: 2013-5-27 17:47
中甲水平踢亚冠!闻所未闻。。。
作者: MyLoveWinne    时间: 2013-5-27 20:31
咁多任教練,基本上廣東籍嘅都賣曬,剩係得翻佢。仲有咁上下出場時間,lz有無諗過點解呢?踢波係11個人嘅運動,要有好多野配合嘅,唔係一個過十個就係好波嘅。球員嘅意識,跑動,對戰術嘅執行能力,對教練嘅理解都係好重要。
作者: zeng1984    时间: 2013-5-27 20:45
Chiesa 发表于 2013-5-27 14:59
人地个个主教练都重用他就是一种能力

同感~~

作者: 29号台风    时间: 2013-5-27 20:53
主力?替补?系米真系有人所讲到一无是处甘就见人见智啦!
作者: 人猎乐快    时间: 2013-5-27 21:07
天衣無縫 发表于 2013-5-27 13:51
可能以為拿著皮球去用才叫好波, 走位串連支援就不是好波啦.

馮仁亮想講多一點, 畢竟廣州隊對翼鋒的要 ...

不期然霖起高志林!其銳利度應在亮哥之上。新加盟廣州既內援,適應會有個個過程,大家比啲內心,當初張5亦幷非一下子就融入球隊、、、

作者: 天衣無縫    时间: 2013-5-27 21:50
人猎乐快 发表于 2013-5-27 21:07
不期然霖起高志林!其銳利度應在亮哥之上。新加盟廣州既內援,適應會有個個過程,大家比啲內心,當初張5亦 ...

要等待一個球員領悟,當然需要很多耐心,問題是球員要在一家大球會生存,不能不領悟,而且領導的耐心畢竟有底線的。

亮兄有突破能力,不會差的,只要他領悟並提升長處,就是重要一員。
作者: 人猎乐快    时间: 2013-5-27 21:54
天衣無縫 发表于 2013-5-27 21:50
要等待一個球員領悟,當然需要很多耐心,問題是球員要在一家大球會生存,不能不領悟,而且領導的耐心畢竟 ...

郜林既進步係一個非常正道既例子,租借出去球員應成爲後來者之鑒。適者存。

作者: 广州小铁杆    时间: 2013-5-27 22:34
不如比年轻人机会。
作者: xtxiang    时间: 2013-5-28 00:02
老啦,要速度无速度,技术又吾突出,又吾够硬朗
作者: ★67★    时间: 2013-5-28 00:30
三聚氰胺 发表于 2013-5-27 07:43
冯7哩场好似防守犯规摞左张黄牌噶!

睇翻之前佢嘅比赛就会明白确实喺水平低下吖

作者: ★67★    时间: 2013-5-28 00:31
tracysamsung 发表于 2013-5-27 11:06
同意,确实打少个,仲不如上冯冯冯仁亮好过啦。。彭欣力都好过啦,叼,我上去t都好过啦,哎~

唔喺话踩广州队嘅球员
但喺实力唔得就好难去支持佢囖

作者: 阿泽    时间: 2013-5-28 01:03
baogangdadao 发表于 2013-5-27 11:05
我睇见论坛写里皮唔写列比我都觉得好怪!

如果成句普语咁用里皮都OK...粤语中间夹住里皮就怪咯...

作者: 阿泽    时间: 2013-5-28 01:06
nggayeng 发表于 2013-5-27 11:58
冯7唔係嗰啲特别显眼嘅球员,位置唔係,打法唔係,性格都唔係。

佢喺列比眼中就係一个严格执行战术嘅球员 ...

赞同.如果冯7系做唔到列比对佢嘅要求.列比都唔会一次又一次咁俾佢后备上阵...

作者: max6    时间: 2013-5-28 01:54
列比水平真差,不如...................
作者: Kaki_Ng    时间: 2013-5-28 09:52
俾多的机会唐德超啦!
作者: KIM87    时间: 2013-5-28 11:19
能够融入球队战术当中的球员就系好球员 ,中国的球迷几时先可以唔再以个人能力表现作唯一检验标准,冯仁亮于汉超就系例子。按LZ的标准好多J联赛球员都打中甲咋!但你比较一下佢地的战术执行力,每个看似平庸的球员所产生的合力有几大!
作者: ansonlee    时间: 2013-5-28 11:52
我喺唯一一个认为佢喺进步左嘅哦,虽然要乜无乜,但咁上下年纪,踢嘅比赛唔多,仲能够有体力有意识喺球场上,唔容易了
作者: raymondhuang    时间: 2013-5-28 11:55
遥想当年香雪时代的冯7好多女FANS噶!一出来越秀山山门就有女FANS举牌噶!
作者: guilicai    时间: 2013-5-28 17:00
゛﹎尛杰。 发表于 2013-5-26 23:57
冯7以前系万金油~哎哎~岁月不饶人~以前广州队我最中意噶球员~其实衣架系恒大有出场机会已经好唔错~列比 ...

非常认同!!!

作者: damojiao    时间: 2013-5-28 17:06
做个视频剪辑,就知道拒每次上场有几废,不如去水厂啦。反而唐13更值得我们期待。
作者: trouble    时间: 2013-5-28 17:07
冯7嘅优势:广州仔,中场各个位置都可以打,讲完
作者: ppkong    时间: 2013-5-28 17:18
今年多出场 明年买个好价钱
作者: 细广    时间: 2013-5-28 18:24
trouble 发表于 2013-5-28 17:07
冯7嘅优势:广州仔,中场各个位置都可以打,讲完

但系打边个位,就边个位有危险吖嘛,上冯7等于打少个
作者: 火狐    时间: 2013-5-28 20:28
以后冯7会成为一个好教练!
立贴为证!
作者: 亚历山大    时间: 2013-5-28 22:17
咁样噶帖,早系08年已经有人发过了,但几年过去,发帖果个人是否仲睇波系个疑问,但老冯却依然系度。
作者: 人猎乐快    时间: 2013-5-28 22:20
亚历山大 发表于 2013-5-28 22:17
咁样噶帖,早系08年已经有人发过了,但几年过去,发帖果个人是否仲睇波系个疑问,但老冯却依然系度。

哈哈!真個係:“兩岸猿聲啼不住,輕舟已過萬重山”,老馮淡定。

作者: ★67★    时间: 2013-5-28 23:52
细广 发表于 2013-5-28 18:24
但系打边个位,就边个位有危险吖嘛,上冯7等于打少个

非常认同
真心觉得佢而家咁嘅状态都喺。。。

作者: 彭企    时间: 2013-5-29 06:47
我觉得距几好喔,你唔认同距可以上场,但系列比认同距噶实力,派距上场,就讲明世界级教练同其他人噶差距。我觉得列比系睇到距噶攻防平衡同突然插入噶意识,列比一向注重球员噶意识培养。但我同样明白老冯噶脚法系恒大中算比较一般甚至中下。
作者: cdman    时间: 2013-5-29 09:17
冯7的战术能力是有价值的,唔通lz掂过列比。可以射门过人梗系好睇啦,不过唔系人人都得噶。冯仁亮就系一个例子,脑筋最紧要
作者: 衰鬼    时间: 2013-5-29 11:48
冯7有得上场系距 可以在场上执行教练噶战术  讲句唔好听 教练叫距吃屎距都照吃  
作者: liop    时间: 2013-5-29 13:40
难搞啊
作者: 热血足球    时间: 2013-5-29 13:52

你咁讲,列比都系中甲水平?中甲水平罗世界杯冠军?
作者: 亚历山大    时间: 2013-5-29 15:30
衰鬼 发表于 2013-5-29 11:48
冯7有得上场系距 可以在场上执行教练噶战术  讲句唔好听 教练叫距吃屎距都照吃

尼个讲得比较到位,佢就系果种主力无望,但确系作为球队补充而必要嘎存在。
作者: 活力的陆小凤    时间: 2013-5-29 16:46
futballman 发表于 2013-5-27 08:58

可以上寸下,下寸下感,冯仔就好似录音笔一样,叉满电后,列比派距上场回放战术布置,放一轮没有电后,经已唔使讲野,罗翻多少出场费!

作者: luolaw    时间: 2013-5-29 17:41
出场时间问题咋、、当年左卢右陈几好睇、、、、
作者: talentkwok    时间: 2013-5-29 23:01
个人觉得佢系用意识防守同进攻,意识唔错,可惜力不从心,好似上去分钱咁
作者: LAMSUN    时间: 2013-5-30 00:06
对于广州籍球员,我都系比较欣赏彭伟国, 吴群立, 古广明呢类有技术有脑的人. 不过. 吾同年代无理由去作对比, 无理由关公战秦琼.  但可以作为参照.  就"水平"两个字去理解. 冯7只可以用"好一般"去评价.
作者: net叻    时间: 2013-5-30 01:31
gz39 发表于 2013-5-26 23:02
睇冯七踢球真系好别扭!

即係叫你唔好扭

作者: 衰鬼    时间: 2013-5-30 10:05
luolaw 发表于 2013-5-29 17:41
出场时间问题咋、、当年左卢右陈几好睇、、、、

当年卢琳没上一队前  左黄志毅右冯7  
作者: 优酸鱼    时间: 2013-5-30 13:27
不要和高志林那些并论啊,冯7都快30了,宜家他剩下的只有经验,再去提高技战术是奢望。还是那句吧,竟然教练肯用他就是他的水平,毕竟作为替补,而且是长期的替补就是他不同于其他球员的角色了
作者: vind29    时间: 2013-6-1 10:09
我看他就一招鲜! 没什么特别的!
作者: hsj528    时间: 2013-6-1 21:02
冯仔赢在各项够平均,做后备还是值得,我觉得里皮用他的原因是不是也因为【老臣子】?做个榜样作用?
作者: zeng1984    时间: 2013-6-1 21:59
今晚上半场冯仔打得几好,下半场换走距后,无晒边路!
作者: kenny537    时间: 2013-6-1 22:08
半场正选!
作者: ZHANGHAOXIAN    时间: 2013-6-1 22:17
冇话可说
作者: 五华阿哥    时间: 2013-6-2 01:06
我觉得里皮比我们基本任何一个人都懂球,为什么冯七能留下来?为什么能经常进十八人名单?今天还能首发这说明冯七确实是有这个实力能留在广州队。上半场的二次传中真的不错!但总体来说可能比赛的节奏g还有待提高吧。大家给点时间冯七吧,相信他会越来越好

作者: ankin007    时间: 2013-6-2 13:05
冯仔每次都能完成里皮的战术意图,所以他才有机会,你们懂什么?

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1