廣州球迷聯盟

标题: 点解大联盟嘅会员越来越少? [打印本页]

作者: 忧郁王子    时间: 2013-5-28 01:52
标题: 点解大联盟嘅会员越来越少?
点解大联盟嘅会员越来越少?领导们有无反思过?
1:领导们老嗨
2:网上报名麻烦
3:领取装备麻烦  
4:大联盟传说中的黑暗

你选择哪一样?还是有其他原因。收集意见。

作者: 阿泽    时间: 2013-5-28 02:05
如何少?貌似今年入会人数已经超过咗可购买年票的数量.以致部分人入唔到会添...
作者: huiav    时间: 2013-5-28 09:12
应该是有部份分散到其它的球迷会中去了,从一个到好几个,,,
作者: pipi    时间: 2013-5-28 09:27
我选择1和4。
作者: 陈俊男    时间: 2013-5-28 09:33
如果你组织过活动或者帮大家做过野;你就唔会有这样的疑问
作者: tam    时间: 2013-5-28 09:39
pipi 发表于 2013-5-28 09:27
我选择1和4。

请皮爷自爆

作者: pipi    时间: 2013-5-28 09:43
tam 发表于 2013-5-28 09:39
请皮爷自爆

1:果班7头煲老藕
2:的确好黑暗,从来都系被人黑。。。

作者: kyo1011    时间: 2013-5-28 09:47
我幫你加第五項,就系太多LZ哩種人,所以先會越黎越少。

作者: kh    时间: 2013-5-28 09:49
1.关于领导老HI的讲法,我个人不知情,但你可以老HI过距噶!再5系拖距出去打;2.网上报名系麻烦,但一年都系麻烦一次,但联盟工作人员就忙餐死噶;3.总不至于上门派发吧;4.黑幕噶野边度会无噶,关键系有几黑要几黑!
作者: K-So-哲政    时间: 2013-5-28 10:18

我觉得系2 . 3 .

网上报名麻烦到閪咁,最撚好就唔7洗报名,逢人都可以直接入会员区,而且唔需要验会员证,给我一个家嘅感觉,人一定多...

领取装备复杂到閪咁,最好就乜鸠装备都唔洗领,或者长期放住几个工作人员场场企定定等我哋去摞嘢,而且唔需要对装备纸

至于1同4就见仁见智嘎啦....有乜嘢老閪得过公务员,有乜组织黑暗得过GCD....???大联盟咯....

作者: 富文    时间: 2013-5-28 10:24
我觉得管理人员太嚣张,
作者: cango    时间: 2013-5-28 10:29
果日去买对水手既票,卖票果时慢小小,而且一个俱乐部都未必可以好快,何况系一个岩先罗到票既球迷组织,之后就有好几个人系度,话“浪费时间”“多几个人卖五得啊”“丢,真系大爷”之类。

其实已经有太多先入为主既人。如果甘五顺,点解仲要黎买仲要入会呢?
作者: K-So-哲政    时间: 2013-5-28 11:19

其实我觉得最重要嘅原因系大联盟宜家对会员要求越黎越严格了...

以前可以侧侧博唔多觉,你有你煲烟,我有我翘手,佢有佢打机....

但呢两年抓紧纪律,助威等问题时,

好多老鸠头,老閪壳就唔习惯了,

因为觉得自己喺大联盟摞到嘅着数同自己嘅付出唔成正比.....

屌你啊,又网上报名,又排队入会,又排队买年票,我洗7入你个烂閪大联盟咩...

其实呢,有呢种唸法嘅朋友系好正常嘎.....唔洗大嘈大闹嘅...下年唔好再同大联盟呢班7头玩就系啦!
作者: sukyo    时间: 2013-5-28 11:39
我选2,3
2.唔知边个无脑霖个网上报名,几千人资料做餐死,搞次招收要自己对资料对足几晚,仲要无加班费
3.装备麻烦到死,次次主场都要我地蚂蚁搬家咁系越秀山带去天河,一人拿住十几件衫同围巾去逼公交,下年招募前赞助商再系咁迟发货就唔七使佢赞助,好似以前咁收贵D会费去揾U仔帮手做会员服即招募即派装备都不知几舒服
作者: 御风长啸    时间: 2013-5-28 11:49
选一,四。
作者: ppkong    时间: 2013-5-28 12:03
工作人员缺少亲和力~  对不愿助威球迷闹得太过火,好令人反感。本来我都好有激情助威,睇见领导发晒火禁闹人,心霖:俾钱睇球仲要俾闹,你都痴九左线。所以我呢两场干脆吾同你玩,棋埋一边自己助威罗
作者: 小小_赟    时间: 2013-5-28 13:09
少了吗?今年入会人数已经超过咗可购买年票的数量.有一少部分人买唔到年票同入唔到会添...
作者: 人在江湖    时间: 2013-5-28 14:18
兵不在多而在精!而且人数系各会之首了!越来越少?何以见得???
作者: 广州俊仔    时间: 2013-5-28 15:22
我全选。第1,班领导又老又老西,2,都5知道边9个霖网上报名噶烦都西甘,应该买年卡就可以入去坐,3,最7麻烦就系要自己去拿装备又5免费快递到我屋企,4真系黑到西甘都5比人拿住着数入会,屌

作者: 麦donlo    时间: 2013-5-28 15:43
K-So-哲政 发表于 2013-5-28 10:18
我觉得系2 . 3 .

网上报名麻烦到閪咁,最撚好就唔7洗报名,逢人都可以直接入会员区,而且唔需要验会员证, ...

真系睇到你讲野过晒瘾 次次系你隔离都唔见你讲野咁过瘾 一于听晚成场波系你隔离先得

作者: 麦donlo    时间: 2013-5-28 15:43
LZ 基本上可以达成愿望喇 某些领导层都出左黎

作者: 麦donlo    时间: 2013-5-28 16:07
麦donlo 发表于 2013-5-28 15:43
真系睇到你讲野过晒瘾 次次系你隔离都唔见你讲野咁过瘾 一于听晚成场波系你隔离先得

原来同你倾计系咁过瘾噶 次次同你倾计都唔过瘾 听晚继续撩下你先

作者: ajian2k    时间: 2013-5-28 16:29
都唔知道点讲好阿,LZ组织下就知道有几多野要做,你话人地串,人地又串得起阿,一系就你自己搞一个出来。系咁架啦,入得会,就要守下会的规矩,一系你就唔好入。以事论事。
作者: 罗峻亮V    时间: 2013-5-28 17:00
果断全选啦!
作者: diego-菲雄    时间: 2013-5-28 18:54
可以揾翻年初嘅贴出嚟,几多人因为入唔到会而恳求大联盟继续招收会员。
作者: bojie1hao    时间: 2013-5-28 19:29
这是多选还是单选?
作者: 忧郁王子    时间: 2013-5-28 19:55
kyo1011 发表于 2013-5-28 09:47
我幫你加第五項,就系太多LZ哩種人,所以先會越黎越少。

说别人的同时不如先考虑自身的问题吧,我只是以事论事,你没有必要攻击我,大联盟自从成立以来,应该是不断的发展不断壮大。但是我没有看到大联盟的壮大。我只是合理的提出意见,这样也错了?
作者: 忧郁王子    时间: 2013-5-28 20:06
diego-菲雄 发表于 2013-5-28 18:54
可以揾翻年初嘅贴出嚟,几多人因为入唔到会而恳求大联盟继续招收会员。

这就是一个问题啦,几多人因为入唔到会而恳求大联盟继续招收会员,我们联盟应该越来越壮大。应该珍惜每一个会员。
作者: kennyzhz    时间: 2013-5-28 20:24
diego-菲雄 发表于 2013-5-28 18:54

其实又几多人睇中联盟噶票价呢!!!
作者: zx-jog    时间: 2013-5-28 20:32
现在不是叫大联盟了~好不?
作者: liop    时间: 2013-5-29 13:52
我也是大联盟的会员,我觉得我们球迷的活动相对比较少,基本上没有什么人组织。
作者: kyo1011    时间: 2013-5-29 23:50
忧郁王子 发表于 2013-5-28 19:55
说别人的同时不如先考虑自身的问题吧,我只是以事论事,你没有必要攻击我,大联盟自从成立以来,应该是不 ...

只系你D問題太弱智啦!!第一,領導太老HI,我同我老婆11年入會,每次著好曬會員衫,會員證掛系頸度,從來沒比領導老HI過,都系檢查下會員證甘,而通常話人地老HI既都系D無著會員衫,5配合檢查會員證既人,仲有就系5想助威,但又要系前排既果D人,系你5尊重會規在先,5好怪別人5尊重你!第二,網上報名麻煩,如果你提得出哩個問題,甘你應該有更好既意見,麻煩你提出黎。我記得報名系甘:註冊會員--填寫個人信息(上傳照片)--提交(等審核)--審核完後用手機影低距。甘叫麻煩??
第三,領取裝備麻煩,額。。。對於哩條,我無言,你連行都5願行我真系5知講咩啦。“我覺得你比錢我好麻煩,因為我要遞起只手,你不如直接將D錢塞落我褲袋啦!”
第四,大連盟傳說中既黑暗,我真系5知咩黑暗,如果你話錢既問題,幾十蚊既續會,送件ads既衫同條圍巾,質量5錯,年票600,雖然貴D,但計一下,15場中超,3場亞冠,1~3場足協杯,保守估計20場,30蚊一場去邊度穩!每年比700蚊左右就可以睇得好爽!我入會3年,無比人打,無比人鬧,無5比入場,你話比我聽黑系邊!

作者: ★67★    时间: 2013-5-30 00:32
LZ多余
作者: wuwei    时间: 2013-5-30 16:06
恕我愚钝,完全不明白此贴的意义所在!
作者: jm_lee    时间: 2013-5-30 17:25
叼你个大爷盟~唔肯招多D会员~等我几个朋友被逼过档友会~累我地从此两岸相隔泪汪汪~
作者: IM.xiong    时间: 2013-5-30 17:37
忧郁王子 发表于 2013-5-28 20:06
这就是一个问题啦,几多人因为入唔到会而恳求大联盟继续招收会员,我们联盟应该越来越壮大。应该珍惜每一 ...

你又知吾珍惜吗?你又知吾招吗?你发帖用意为何。。。睇翻年初帖拉
作者: IM.xiong    时间: 2013-5-30 17:40
我就全选。。因为有楼主甘噶人,,
作者: jeon0929    时间: 2013-5-30 21:03
我们错过了入会,买年票,无办法先同四五个朋友过档南粤会!须然系个度比较自由,不过相对我地几个都系死忠的球迷来讲,我们还是很怀念大联盟。
作者: waterlxh    时间: 2013-5-31 09:06
1.唔觉联盟人越来越少
2.组织越大,负责人肯定越辛苦,搞活动肯定越困难!楼主根本无体谅过联盟负责组织既人
3.你讲既传说中既黑暗,我个人唔了解,不发表评论!大家应该都唔希望呢D情况出现,如果有,请具体指证出来系咩情况!或请各内幕帝爆料!如果唔系得过讲,有咩用?
作者: waterlxh    时间: 2013-5-31 09:09
4.如果你觉得联盟负责人组织不力,请提出建议,出谋划策!净系提意见同批评,我觉得你好冷漠!

------ 一普通会有留
作者: 单行本    时间: 2013-5-31 09:29
1同3,场下大家还是朋友,管理麻麻。。。
作者: 李鸿宁    时间: 2013-5-31 11:28
把7区和9区也要来作为联盟的领地,会员自然就多了
作者: ChuYinYan    时间: 2013-5-31 21:33
也许你单凭5.29嘅比赛觉得联盟少人.第一,琴日吾系节假日,有朋友唔能够到场系正常嘅.第二,琴日下半场一开场5分钟左右就开始落雨.甘多朋友都上左山顶,你可能见到下面无咩人而觉得人少.但系请你回想下5.22嘅亚冠,你可能就吾系甘样讲.
作者: 足球迷城    时间: 2013-5-31 21:56
楼主是说会员人数少,不是说入场人数少。
作者: ZHANGHAOXIAN    时间: 2013-6-1 22:18
冇觉得会员少了. 觉得会员多了很多
作者: jasonwen    时间: 2013-6-3 15:30
最近大联盟俾人感觉都系唔够力一样
作者: 熊王子Rx    时间: 2013-6-3 16:44
我会选择1 2 4.
作者: 广州坚仔    时间: 2013-6-3 17:15
如果系我。我就会全选了!

1.领导太老閪,里个真系确有其事,见到有个吾系是否会员的人(无着会员服,就系穿一件恒大波衫)想入八区。工作人员就同拒讲话叫拒着番件衫,按规定吾着当年的会员服系吾俾入场的,但系拒就老屎忽了,话睇左几十年广州队的比赛。话睇波的时候你地仲着开浪裤之类的一大堆说话,甘几个工作人员甘同拒讲解释,你无衫我地吾可以俾你入会员区的。但系果个类似会员的物件仲要系度闹,不过工作人员无同拒再吵了,俾人闹都吾采人,你话工作人员系咪好老閪???真系太老閪了。

2,网上报名太麻烦,里个我灰常灰常认同。你老味呀。我俾钱入你个烂閪会呀,网上报名真TM麻烦了,应该直接公布电话出来就得罗,想入会的就打电话叫好果D好老閪的工作人员上门去为想入会的人服务,送货上门,买埋门票,最好有饮料送。甘就最好了。

3,名我都吾嫌麻烦报左了,点解仲要扑街到要我规定时间去罗装备呀。梗系叫D好老閪的工作人员随我中意几时就几时罗俾我啦,随我中意随叫随到。系咪,喂大佬,我俾钱架。

4,传说中的黑暗,里样野真系深切体会到了,次次我去到都可以顺利入去八区睇波(本人次次带齐全部当年的联盟装备),点解就系有D人经常俾人拒系八区门外呢,就系因为大联盟黑罗。人地吾着会员服吾罗会员证,就吾俾人入咩,真系黑了.

请发贴的楼主,用个脑想清楚你发里张贴系想讲明乜野意思,你发贴的动机系乜野?

你吾认同工作人员的努力吾紧要,但系你要尊重你着果件会员服(不知道你是否有会员服),入得会,就要尊重会规。入会前有指引的。如果甘都吾明白,只能怪你自己,希望你下一年吾好再入里个老閪联盟了。系咪,

你自己都吾做好自己的事情先。仲话人?  你尊重联盟,尊重里件衫的。会有人老閪你??

最后用上周星驰的一张图,
[attach]80071[/attach]

作者: hehe019    时间: 2013-6-3 17:20
如果你有D更好的建议请说,但前提系一定要思前想后,结合当前的资源!
作者: 斌文武    时间: 2013-6-3 19:06
出声话唔高兴果班,不如试下你去做啦!!睇恒大入8区穿件球迷服好难吗?带张年卡同会员证好难吗?唔好话搵唔到唔记得啦,如果你上心就睇前一晚就准备好啦

作者: 忧郁王子    时间: 2013-6-4 03:06
哎,提个意见就俾人叼到HI甘。有D嗨狗就识叼人,我5同你一般见识,没必要同狗争高低。
宜家就同你地说明我的立场同埋动机,我就系衷心希望大联盟越来越壮大,越来越多会员加入我地嘅的方阵,发展到6区7区8区9区10去11区12区13区都属于我们大联盟。我甘讲清楚未啊?

作者: 忧郁王子    时间: 2013-6-4 03:07
广州坚仔 发表于 2013-6-3 17:15
如果系我。我就会全选了!

1.领导太老閪,里个真系确有其事,见到有个吾系是否会员的人(无着会员服,就 ...

哎,提个意见就俾人叼到HI甘。有D嗨狗就识叼人,我5同你一般见识,没必要同狗争高低。
宜家就同你地说明我的立场同埋动机,我就系衷心希望大联盟越来越壮大,越来越多会员加入我地嘅的方阵,发展到6区7区8区9区10去11区12区13区都属于我们大联盟。我甘讲清楚未啊?

作者: 广州坚仔    时间: 2013-6-4 09:52
忧郁王子 发表于 2013-6-4 03:07
宜家就同你地说明 ...

讲得甘壮志,首先做好你自己先呀。吾使同边个保证点样点样。

你入得大联盟。首先尊重里件衫!

首先读懂入会细则。甘你就吾会系度阿支阿左!

作者: kyo1011    时间: 2013-6-4 17:09
忧郁王子 发表于 2013-6-4 03:07
宜家就同你地说明 ...

大佬,實際上你提既意見根本就系5叫意見,搗亂就真;假如你認為你真系好誠心,好為大聯盟著想甘提既意見,我只可以講:真為你智商著急。。。
作者: 忧郁王子    时间: 2013-6-5 04:26
kyo1011 发表于 2013-6-4 17:09
大佬,實際上你提既意見根本就系5叫意見,搗亂就真;假如你認為你真系好誠心,好為大聯盟著想甘提既意見, ...

我真系想叼你老母,你扑街去吃屎啦。正傻HI来嘅
作者: kyo1011    时间: 2013-6-5 19:52
忧郁王子 发表于 2013-6-5 04:26
我真系想叼你老母,你扑街去吃屎啦。正傻HI来嘅

5知邊個先系傻HI呢,甘弱智既問題都問得出黎,自己睇下你張貼D回复啦就知道你既問題有幾弱智啦~~~你鬧我啦,你越鬧得勁就證明你越心虛,就會不自覺甘承認自己既智商有問題~
作者: 醉八仙    时间: 2013-6-8 23:43
我觉得是计划生育工作做的好,家家只生一个,所以会员减少应该是国家政策导致的!
作者: yuhao84    时间: 2013-6-9 15:25
今年好多人想入会,结果都入吾到,甘都叫少??
作者: mr潘    时间: 2013-6-10 22:58
还是那样,不能听进别人的意见

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1