廣州球迷聯盟

标题: 叼冯仔的人,唔该你地收皮!! [打印本页]

作者: melon_z    时间: 2013-6-1 20:33
标题: 叼冯仔的人,唔该你地收皮!!
我唔明点解咁多人中意叼冯俊彦,人哋可能技术无外援同国脚咁强,但系对广州队的贡献唔可以话唔少!!
你哋带有色眼镜睇球员,话晒冯仔都系广州队队员,点解你哋要死咁叼佢??唔该请你哋收皮!!连自己的球员都叼甚至侮辱,你哋不如去支持咸菜啊唔该!!

作者: ritong8418    时间: 2013-6-1 21:31
就系去支持咸菜,支持lo哥,支持达维,拉斐尔,也古堡,支持系越秀山睇球~~今晚班吊七黄牛~~卖到四旧水一张飞~叼拉星
作者: zeng1984    时间: 2013-6-1 21:57
下半场换左冯仔落去后,无晒边路啊!
作者: PUNKPUNK    时间: 2013-6-1 22:06
冯仔今晚打出身价!!!仲有2楼,好行唔送!
作者: ZHANGHAOXIAN    时间: 2013-6-1 22:10
冯仔有距自己咖优点. 但系以我咖观点. 觉得距应该去预备队再磨练磨练
作者: niuseos    时间: 2013-6-1 22:46
只还过人地能力同技术上冇外援同国禁好姐,但系伛都好尽力啦!
作者: 热血足球    时间: 2013-6-1 23:04
ZHANGHAOXIAN 发表于 2013-6-1 22:10
冯仔有距自己咖优点. 但系以我咖观点. 觉得距应该去预备队再磨练磨练

你即系讲列比都要去预备队再磨练磨练嗟!!!
作者: kyo1011    时间: 2013-6-1 23:09
馮仔加油~~~
作者: ammon    时间: 2013-6-1 23:32
首先,冯仔加油!要继续努力!
其次,使乜理人地点讲,教练比得你上场,自然有需要你的地方,做好教练安排的也,出色完成!用行动讲明一切!
作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-1 23:36
讲真阿冯今天的表现真的吾错,大家打半场计他今天比郜林打得还要好。而且对于阿冯来说无论系列比还是李章洙都非常喜欢的球员阿冯的意识和训练态度都非常好,可惜就系身体和速度稍差,而且可能打得较少有时不稳定。阿冯加油啊!!!
作者: 西瓜太狼    时间: 2013-6-1 23:40
讲真  冯7一直可以留系广州队一定有距既原因既,确实我认为距既意识真系好好,无奈技术系比较薄弱,仲有值得一提既系 上半场基本上既边路进攻都系冯7依边,而且几波传中效果都好好,好有目的性,姐波稳人而唔人稳波啊,起码传中好波率比荣昊、孙祥、张5高
作者: bojie1hao    时间: 2013-6-1 23:45
其实距屎就系屎,并5系话距系中国人定系外国人,我地话距屎,只系话距技术之类的,没有地域之间的关系,我才不管他是男人还是女人,总之,距屎波,
作者: ★67★    时间: 2013-6-1 23:45
见仁见智

作者: 卓越新贵    时间: 2013-6-2 00:31
冯仔今晚两脚身价波!抵赞!!!
作者: kennyzhz    时间: 2013-6-2 00:34
尽力就好,至于点安排,列比话事啦,轮都轮唔到我地外行人离管,各抒己见啦各位!
作者: ekoleung    时间: 2013-6-2 00:53
bojie1hao 发表于 2013-6-1 23:45
其实距屎就系屎,并5系话距系中国人定系外国人,我地话距屎,只系话距技术之类的,没有地域之间的关系,我才 ...

中肯

作者: ★67★    时间: 2013-6-2 00:56
其实距屎就系屎,并5系话距系中国人定系外国人,我地话距屎,只系话距技术之类的,没有地域之间的关系,我才 ...

而家真喺唔掂
唔好讲以前点劲点劲

作者: 五华阿哥    时间: 2013-6-2 01:01
我觉得里皮比我们基本任何一个人都懂球,为什么冯七能留下来?为什么能经常进十八人名单?今天还能首发这说明冯七确实是有这个实力能留在广州队。上半场的二次传中真的不错!但总体来说可能比赛的节奏g还有待提高吧。(纯属个人意见,欢迎拍砖)
作者: tgaga    时间: 2013-6-2 01:37
成日话冯7唔掂D球迷真系…试问你系教练还是许生呢?
作者: regedit020    时间: 2013-6-2 01:43
飞机换落冯全埸掌声鬼咁大、唔通全部伪球迷?唔好问边个老许、列比、冯胜在个户口簿!
作者: 头顶    时间: 2013-6-2 02:45
其它场次的表现呢?他真有能力在广州队立足?现场播报首发的时候球迷的惊讶声足以说明一切。冯仁亮水平不及他?
作者: 弘堅CHAN    时间: 2013-6-2 03:39
的确,现场球迷及电视讲波佬都觉得冯仔首发系个意外。但我相信列比,讲完。
作者: 细广    时间: 2013-6-2 08:20
★67★ 发表于 2013-6-2 00:56
而家真喺唔掂
唔好讲以前点劲点劲

以前系山中无老虎,马骝称大王,半场波就系果两脚睇得出距系职业球员咯,之后。。。。。。。大家有眼睇的
作者: weilai123    时间: 2013-6-2 09:42
卓越新贵 发表于 2013-6-2 00:31
冯仔今晚两脚身价波!抵赞!!!

你意思系句嘅身价就系两脚冇咩压力的传中?对郑铮有冇完成过一次突破啊?

作者: weilai123    时间: 2013-6-2 09:44
试问如果冯7唔系广州仔你哋会点?
作者: byw    时间: 2013-6-2 10:35
质疑是没有用的。里皮不为所动。
作者: 麦donlo    时间: 2013-6-2 10:39
weilai123 发表于 2013-6-2 09:44
试问如果冯7唔系广州仔你哋会点?

如果冯俊彦唔系广州仔噶话 相信有人都会支持噶 支持广州队噶球员嘛 而且一支球队无可能个个都系大牌啩 始终会有人当绿叶嘛 而且我自己本人唔理距系咪广州仔噶前提下 我觉得距噶价值系体验出距系球队噶润滑剂 一个球员噶勤奋以及意识都好多人领会唔到噶 一个人噶跑位以及一个人噶懒惰都会有分别吧

作者: 西瓜太狼    时间: 2013-6-2 10:43
呵呵,冯7系比其他人屎,我承认,但系列比用距吖,就肯定有距过人之处,同样冯仁亮就后备了,点解释?
作者: ljbljb0308    时间: 2013-6-2 11:24
头顶 发表于 2013-6-2 02:45  其它场次的表现呢?他真有能力在广州队立足?现场播报首发的时候球迷的惊讶声足以说明一切。冯仁亮水平不及 ...

冯仁亮现在的水平有几高,我吾知,印象中佢首发果场有威胁的传中无两脚。。。我都想里皮下半场换冯仁亮上去睇下,冯俊彦都传中到,冯仁亮吾会吾得挂。。。
作者: ankin007    时间: 2013-6-2 13:04
冯仔每次都能完成里皮的战术意图,所以他才有机会!
作者: ZHANGHAOXIAN    时间: 2013-6-2 15:15
热血足球 发表于 2013-6-1 23:04
你即系讲列比都要去预备队再磨练磨练嗟!!!

我冇讲过列比要去预备队磨练磨练.  我嘎体法可能错误. 但系我坚持我嘎观点
作者: 卓越新贵    时间: 2013-6-2 16:43
weilai123 发表于 2013-6-2 09:42
你意思系句嘅身价就系两脚冇咩压力的传中?对郑铮有冇完成过一次突破啊?

甘都要睇距自己企位,同距自己视线的眼光咖!边路传球距做到了机会,剩低俾中路做射门,射唔入没办法啦!我都唔怪距的!边个唔想为广州争光?边个唔想响朵?尽力而为,平而不憾!
作者: 高治    时间: 2013-6-2 17:47
标题: RE: 叼冯仔的人,唔该你地收皮!!
weilai123 发表于 2013-6-2 09:42

郜林呢?
ps..我很喜欢郜林,不过我不喜欢有的人不知道为啥一直揪着冯俊彦不放
作者: 期待冠军    时间: 2013-6-2 18:59
琴晚山顶柱边坐果几个捞头,全场都系度食烟,食完烟就系度叼球员,联盟点会比呢嘀人入会噶?
作者: 阿泽    时间: 2013-6-2 20:16
寻晚冯仔表现OK啊.上半场左路吸引防守.然后有好多波转移过嚟冯仔哩边.冯仔或接波传中.或护住波交后俾Conca.做得都几好.我觉得起码表现系合格嘅.系有一次眼神防守俾人响边路轻易过咗略为失色...
睇下下半场接近同位置嘅郜林同荣昊有咩表现?难道表现得比冯仔出色?
作者: 穗均力    时间: 2013-6-2 20:27
昨晚冯俊彦打得不错,显示了自己的能力,换了郜林之后,右路谢晒。
作者: talentkwok    时间: 2013-6-2 20:38
有心无力的冯7
作者: futballman    时间: 2013-6-3 08:23

讲得好,纯粹系足球上的讨论,评论距的水平差,我理鬼你系乜水。
就好似张5咁,早几年系米屎先?咁你屎自然就比人叼下的啦,好正常嗟,宜家距劲啊,咁自然就比人赞的啦。
大家讲的野都系描述距地宜家的状态而已,关咩系米广州人事

作者: LAMSUN    时间: 2013-6-3 11:29
1. 首先, 任何球迷都有他的观点并发表的权利. 楼主吾需要叫人哋收皮.
2. 我系广州人, 我都好撑广州本土球员, 我就曾经发贴表示怀念全广州班底的年代.
3. 冯7技术我的评价就系"好一般"
4. 至于其他上场定替补,如何去向. 留翻教练同冯生自己决定啦.
最后. 祝福所有广州球员有更多表现机会.
作者: 广州小铁杆    时间: 2013-6-3 11:51
呵呵,叼郜林,叼张琳芃,叼冯仁亮的时候,唔该请问你响边?本土球员就唔可以叼?咩逻辑,有过贡献就唔可以叼?表现差就系差,过去再辉煌都没有。不过冯7都没咩辉煌,就系中甲正选而已。

作者: melon_z    时间: 2013-6-3 12:54
我只不过系觉得有d人专门针对冯仔,钉住冯仔嚟叼。。。。。。真系唔明d人咩心态
作者: IM.xiong    时间: 2013-6-3 22:00
ritong8418 发表于 2013-6-1 21:31
就系去支持咸菜,支持lo哥,支持达维,拉斐尔,也古堡,支持系越秀山睇球~~今晚班吊七黄牛~~卖到四旧水 ...

走拉,好行

作者: yensonson    时间: 2013-6-3 23:09
冯7就是5掂

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1