廣州球迷聯盟

标题: 大爷盟??? [打印本页]

作者: 天下大包w    时间: 2013-9-29 20:40
标题: 大爷盟???
陈皮同亚历山大,一句讲晒,身正不怕影斜,卖票没纪录啦?亚历山大昨天口都漏埋话有每张票有登记,可能山大不及皮大,前言不对后语。再过你一条桥,俱乐部派票卑大爷盟有登记票的号码,2号现场对卡就知滴票散卑边个。我昨天已经好节制,卑面几个老友,卑面你面红怕羞讲要返工,我仲有十一个会员证的朋友没票,如果你没解释,2号再帮你催谷下更上一层楼。我吾是要求你地做乜,只是我要求你地严查票源去向,卑个交代。尼2000张票是俱乐部卑年卡会员的福利,2179个会员个个有机会,点解卑你地一手扼杀?话我爆粗,你地昨天讲句入会包屌西,你卑条靓仔吾好走,讲打是你地讲。我得六个人,你地几多人围我地?傻仔,我地出来起捞个时你毛都味齐,真打你有几个敢呀。一句讲晒,就陈皮你意思,件事没合理解释,大爷盟吾发贴道歉,我2号同下个主场中超肯定再会你,下次就吾退400张年卡,亚冠贵价票入你地数。
作者: 天下大包w    时间: 2013-9-29 20:51
我从没叫吾助威,退会是亚历山大提出。会员人数2179同2000张票是亚历山大报出来。吾维权大爷盟当会员是傻仔,票务问题没任何领导有反应,亚历山大就识讲退会。当然退9个年卡好易,下次退多12个就会搞大来退。
作者: wudonghua    时间: 2013-9-29 23:53
ok
作者: 阿泽    时间: 2013-9-30 00:39
坐等好戏...
作者: 徐亮的粉丝    时间: 2013-9-30 01:29
就系你地班老鼠屎搞事!清一个得一个!
作者: 富文    时间: 2013-9-30 01:39
徐亮的粉丝 发表于 2013-9-30 01:29
就系你地班老鼠屎搞事!清一个得一个!

不是搞事,人地只想明白票的去向,很正常,如果无呢人决赛呢票仲难买
作者: 84404281    时间: 2013-9-30 05:01
看见1楼同2楼应该都系同一班2b.就以你12个人就可以解决成件事?小朋友依架不是人多就ok架啦'谁没有人?搞大了到最后谁才是乌鼠.用个脑去想想吧.就一张票的可以讲一大串问题.如果你有料就不用发帖讲啦'
作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 08:02
84404281 发表于 2013-9-30 05:01
看见1楼同2楼应该都系同一班2b.就以你12个人就可以解决成件事?小朋友依架不是人多就ok架啦'谁没有人?搞大 ...

呵呵,尼样你去问下个班细佬仔啦,票就有了。如没解释,个人我全部着住大爷盟件衫人去拿说法。
作者: 超级广州迷    时间: 2013-9-30 08:42
天下大包w 发表于 2013-9-30 08:02
呵呵,尼样你去问下个班细佬仔啦,票就有了。如没解释,个人我全部着住大爷盟件衫人去拿说法。

叼你老无,你傻噶,人地包你12个人都买到票噶??我真系怀疑你先系黄牛,吴比你买甘多票就系到搞事,吃蕉啦你!
作者: 我着10号    时间: 2013-9-30 09:10
坐等好戏...
作者: 我着10号    时间: 2013-9-30 09:11
富文 发表于 2013-9-30 01:39
不是搞事,人地只想明白票的去向,很正常,如果无呢人决赛呢票仲难买

同意,我都要求联盟解释!
作者: 稻城亚丁    时间: 2013-9-30 09:22
富文 发表于 2013-9-30 01:39

认同。

作者: ynicholasy    时间: 2013-9-30 09:24
买到票现场支持,买不到票电视支持,支持恒大还是以不影响正常生活为大前提吧,非官方组织有很多东西都比较难处理
作者: Smallhunhun    时间: 2013-9-30 09:25
黄牛大战联盟?
作者: 足球迷城    时间: 2013-9-30 09:26
Smallhunhun 发表于 2013-9-30 09:25
黄牛大战联盟?

是球迷联盟变色成为牛迷联盟。

作者: kingcao0109    时间: 2013-9-30 10:41

好意提醒楼主,小心党和人民给你个“危害公共安全罪”,本人善意提醒,勿怒!今次买吾到票,下次早D啦,甘对整个广州恒大既球市都好!合理提意见,合理解决问题方为上策!一个乡下仔球迷个人见解
作者: bobofox520    时间: 2013-9-30 10:50
果晚你六条粉肠系度搞事以为好威?维权!维权系咁既?连去排队都冇去··买唔到票系度大吵大闹既吃屎狗!!!要你退会系唔想你呢班咁既废柴系度扰乱社会秩序!!!你出来捞··捞咩啊?咪系广州呢个咁纯洁既地方扮佬头啦···乡下佬!唔低得··咪翻乡下执牛屎囖···呢六个人既身形相当匹配!!!
作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 11:39
bobofox520 发表于 2013-9-30 10:50
果晚你六条粉肠系度搞事以为好威?维权!维权系咁既?连去排队都冇去··买唔到票系度大吵大闹既吃屎狗!! ...

捞你老母,唔叼你话我懒。夜妈妈带付盲人镜。大爷盟滴人在网上扮乜呀,你识叼我都识,只是你妈叫我留两滴卑她。

作者: 超级广州迷    时间: 2013-9-30 11:41
天下大包w 发表于 2013-9-30 11:39
捞你老母,唔叼你话我懒。夜妈妈带付盲人镜。大爷盟滴人在网上扮乜呀,你识叼我都识,只是你妈叫我留两滴 ...

收皮啦你,老黄牛
作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 11:41
所有野截晒图,我会回复卑俱乐部,大大都陪你玩。
作者: 超级广州迷    时间: 2013-9-30 11:44
天下大包w 发表于 2013-9-30 11:41
所有野截晒图,我会回复卑俱乐部,大大都陪你玩。

老黄牛,落唔到台啊?落唔到台就无提前收人地D钱啦!收左搞唔掂就系度发烂砸。
作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 11:52
超级广州迷 发表于 2013-9-30 11:44
老黄牛,落唔到台啊?落唔到台就无提前收人地D钱啦!收左搞唔掂就系度发烂砸。

[attach]80815[/attach]

作者: 我着10号    时间: 2013-9-30 11:53
bobofox520 发表于 2013-9-30 10:50
果晚你六条粉肠系度搞事以为好威?维权!维权系咁既?连去排队都冇去··买唔到票系度大吵大闹既吃屎狗!! ...

其实大家都系想要联盟勇敢企出来解释清楚成件事,因为呢d系会员既切身利益,但联盟一直含糊其词,无任何具体数据公开,真系难以服众,仲有呢d人跳出来吵吗刷蟹,真系觉得联盟变成毫无制度可言,只能听好话,一有d5岩听就暴跳如雷,真心5成熟既表现。
作者: 超级广州迷    时间: 2013-9-30 11:54
我识得你,收左朋友钱,答应帮人买票买唔到就吵9住晒!!连排队都无去排,你讲67啊!!快D退翻D钱比你朋友啦,甘样你好落台
作者: bobofox520    时间: 2013-9-30 12:01
天下大包w 发表于 2013-9-30 11:39
捞你老母,唔叼你话我懒。夜妈妈带付盲人镜。大爷盟滴人在网上扮乜呀,你识叼我都识,只是你妈叫我留两滴 ...

你可以系我面前大大声声叼我!但系你唔可以叼我屋企人!你d咁冇教养既人!!应该囖去人道毁灭!!我戴乜系我自有!唔使你同意!!而你系度搞事我叼你系应该的!!你睇吓又有几个话你系啱既?傻仔······咪以为你几十岁我唔叼你!!我敬老咋!死翻去乡下老人院执牛屎啦!!!

作者: bobofox520    时间: 2013-9-30 12:08
我着10号 发表于 2013-9-30 11:53
其实大家都系想要联盟勇敢企出来解释清楚成件事,因为呢d系会员既切身利益,但联盟一直含糊其词,无任何具 ...

联盟系有规章制度的!!大部分的会员都有去遵守!非常感谢!但系总有一部分人就系要违规!!请问我是不是应该将这些人开除出会咧?再不是就报警???大部分不知道真相的人会在这里胡言乱语!!有意义嘛

作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 12:13
我着10号 发表于 2013-9-30 11:53
其实大家都系想要联盟勇敢企出来解释清楚成件事,因为呢d系会员既切身利益,但联盟一直含糊其词,无任何具 ...

没错,我亦没打算爆粗,个班都是陈皮用微博外链入来的大爷盟领导。我只是要一个合乎情理的解释。要爆粗我大把人,只是没必要同他计较。下一部2号我睇下点查票同会员卡,我已经写好一篇大爷盟会员购票血泪史,我一定发卑俱乐部,睇下边个损失。他地要既得利益又要立牌坊,好,我会出力。仲有一条数你未识计,2400个交费非法组织的会费从不公开,一年不少于十二万呀。

作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 12:21
bobofox520 发表于 2013-9-30 12:08
联盟系有规章制度的!!大部分的会员都有去遵守!非常感谢!但系总有一部分人就系要违规!!请问我是不是 ...

又搬规章制度出来?卖票个时你唔搬?开除?呵呵,你估你是合法组织?

作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 12:23
超级广州迷 发表于 2013-9-30 11:54
我识得你,收左朋友钱,答应帮人买票买唔到就吵9住晒!!连排队都无去排,你讲67啊!!快D退翻D钱比你朋友啦 ...

呵呵,收你钱做黄牛?拿屎忽林野。

作者: 超级广州迷    时间: 2013-9-30 12:26
天下大包w 发表于 2013-9-30 12:23
呵呵,收你钱做黄牛?拿屎忽林野。

老黄牛,罗左丑就收声啦!!退翻D钱比人地就系啦!
作者: 天下大包w    时间: 2013-9-30 12:26
bobofox520 发表于 2013-9-30 12:01
你可以系我面前大大声声叼我!但系你唔可以叼我屋企人!你d咁冇教养既人!!应该囖去人道毁灭!!我戴乜系 ...

扮有教养就唔好出口伤人,我没对你爆粗就唔好扮讲得粗口。其身不正,亦无所谓叼边个。

作者: 超级广州迷    时间: 2013-9-30 12:28
天下大包w 发表于 2013-9-30 12:13
没错,我亦没打算爆粗,个班都是陈皮用微博外链入来的大爷盟领导。我只是要一个合乎情理的解释。要爆粗我 ...

傻仔,验唔验票关你西事啊,以为你系会长啊?一把年纪都唔化噶!我就睇下你2号有密本事!
作者: 超级广州迷    时间: 2013-9-30 12:30
天下大包w 发表于 2013-9-30 12:26
扮有教养就唔好出口伤人,我没对你爆粗就唔好扮讲得粗口。其身不正,亦无所谓叼边个。

老黄牛,无得把死人声,连卖票果时都唔见你!!你食焦啦!!
作者: 牙斩斩    时间: 2013-9-30 13:38
件事仲未完结架?
作者: 84404281    时间: 2013-9-30 14:03
标题: RE: 大爷盟???
天下大包w 发表于 2013-9-30 12:13
没错,我亦没打算爆粗,个班都是陈皮用微博外链入来的大爷盟领导。我只是要一个合乎情理的解释。要爆粗我 ...

你只垃圾.你交会费无拿衫架?无拿围巾架?员会证你老豆免费印出离架?用下个猪脑去林下.
作者: 君临天下    时间: 2013-9-30 15:01
2000张票肯定要预留部分给忠义小组、助威部、联盟领导层的,这无可厚非,剩下的票不够卖估计是预料不足,八进四时远没有如此火爆。且今次相当一部分被8区之外的会员和伪会员买走,可能也有个别领导徇私留起票,造成供应不足。经验问题。说联盟领导是大黄牛就有点过了。事情已经发生左,今次就算啦,买不到票的就电视机前加油吧!决赛的售票保证会员权益,公平公开售票就好了!
作者: 烧卖    时间: 2013-9-30 15:19
你都识讲啦,成个盟2千几人,得你12个搞事,即系点呢?讲野前用下个脑先唔该。
作者: lcc    时间: 2013-9-30 15:57
27号系工作日,已经话无5区票卖了,28号法定休息日,大家自己想象吧。
作者: babyyip    时间: 2013-9-30 16:18
lcc 发表于 2013-9-30 15:57
27号系工作日,已经话无5区票卖了,28号法定休息日,大家自己想象吧。

你有冇去排队睇过先,我27号下午1点接近2点去排队,人龙已经接近到山脚啦,到我买完飞,人龙都排到去石级果边啦。可想而知有几多人系非假日去排队。
有时D嘢唔好净系理所当然谂到就随口讲。

作者: lcc    时间: 2013-9-30 16:38
babyyip 发表于 2013-9-30 16:18
你有冇去排队睇过先,我27号下午1点接近2点去排队,人龙已经接近到山脚啦,到我买完飞,人龙都排到去石级 ...

无谓造谣,我四点去到,大约排到5点左右就买到票了,跟住就话5区得翻最后50张票了,如果系4点开始发售,前后一个钟时间,你自己想下。
作者: suker76    时间: 2013-9-30 22:40
烧卖 发表于 2013-9-30 15:19
你都识讲啦,成个盟2千几人,得你12个搞事,即系点呢?讲野前用下个脑先唔该。

好多人有意见,你无见到?
作者: 烧卖    时间: 2013-9-30 23:11
suker76 发表于 2013-9-30 22:40
好多人有意见,你无见到?

有几多人?按LZ所讲,起码有百几人有意见,麻烦你数下出黎给我睇下。

作者: 潮人蜜語V    时间: 2013-10-1 00:50
想搞事...10.2等你黎
作者: 我着10号    时间: 2013-10-1 04:12
潮人蜜語V 发表于 2013-10-1 00:50
想搞事...10.2等你黎

好有恐吓成分啵,来又点呢?你奈我何?

作者: solisa    时间: 2013-10-1 05:11
哈哈哈哈哈哈哈
作者: IM.xiong    时间: 2013-10-1 08:04
得着数就收手拉,你吵黎吵去都系为佐钱姐,,收佐钱就算拉,你如果话仲有好多张卡,甘你就直接讲拉。甘多人吾同你,话你,同你吵,有意思咩,几十岁人,,做戏比人睇。。如果2号做戏记得通知我,,我去睇你做戏失礼人,面系自己噶,吾系人地噶。。。做事三思而后行
作者: willson17    时间: 2013-10-1 10:56
@超级广州迷
9-29专门注册一个小号来叼人,又唔敢用自己号,好打极都有限,口口声声话人地黄牛,都唔知道有咩企图,转移大家实现。。
楼主虽然激动D,但要求都唔算过分,做会员总要有知情权吧。
作者: 西瓜太狼    时间: 2013-10-1 11:27
组织越大就越难公平,只能相对公平,肯定会存在不公和偏帮,这就是中国,这就是中国式体制,相比其他好多组织已经算好架啦,难听讲句做得管理层自己亲戚朋友话要去睇波,唔通你都会摇距排队?换着边个都唔会,大家换位思考啦
作者: 西瓜太狼    时间: 2013-10-1 11:30
标题: 西瓜太狼
西瓜太狼 发表于 2013-10-1 11:27
组织越大就越难公平,只能相对公平,肯定会存在不公和偏帮,这就是中国,这就是中国式体制,相比其他好多组 ...

当然我要重申我只系距举例,唔系指边位领导,目的想大家多D理解

作者: yensonson    时间: 2013-10-1 22:51
联盟5解释清楚,确实难以服众!
作者: 啊草    时间: 2013-10-1 23:56
公开数据 , 有证据才是 真相 所谓有图有真相 。无做过怕咩公开!!!对不 联盟

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1