QQ登录

只需一步,快速开始

lj_sqym

lj_ksks

扫一扫,访问微社区

登录注册 其他 切换到窄版
楼主: ericyuan

叫人如何尊重中国足球

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2013-3-17 20:55:39 | 显示全部楼层
一个以为自己睇紧英超的球迷的观点。

中国的国情本身特殊,地方大,曼联踢完巴黎翻去打利物浦,你觉得路程要几远!?用系路上的时间要几多!?

江苏广州呢D,打完亚冠,再打联赛,唔知到底你呢个球迷有没了解过系路程上要花费几多时间!?
广州队翻来的路程仲远过江苏过来。

第二,广州队就人员储备齐整,江苏呢!?死拼日本仔,你觉得距仲有几多力量来同广州队打!?

第三,LZ本身对中国足球了解有几多!?呢场波你都叫国家打比!?唔系啊嘛!?江苏仲未有呢个资格。

第四,当你系处否定人地的时候,客观D,中国足球系差,但系好多你呢D球迷唔见得比中国足球高出几多水平。单讲作为一个球迷,你就已经没资格讲咩专业来形容啦。

1,巴西能比中国小多少?中国球员体能糟糕就是因为比人家多坐了一小时飞机? 2,我指的是态度问题。 3,江苏去年亚军,两队国脚加起来12人,说这两支队对决代表中国最高水平并不夸张。 4,我所讲很客观。  发表于 2013-3-17 23:34
日望夜望,就系望一次冠军者。

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2013-3-18 12:03:32 | 显示全部楼层
讲巴西联赛的话,知道巴西联赛的赛程吗?距地的打法同中国联赛系唔同的,而且另外一点,距地系南美解放者杯的路程都唔会好似亚洲的亚冠吧!?气候差异如此之大吧!?

你讲态度问题,最起码我唔觉得恒大的态度有咩问题,如果你觉得甘的控制率都有错的,都系态度问题,只能讲明你睇波好少,而且太唔了解列比了。

两队12个国脚又如何,恒大几多个啊!?江苏何德何能啊!?国家打比绝对算唔上啦,中超球队给亚冠拖累的例子年年都系,除左今年,之前唔知你睇过几多年亚冠。呢D系中超啊,你估你睇英超啊,人地一队波二十人踢得,江苏最多咪15个人。你想一支15个人的球队又打亚冠好态度又要联赛好态度有没可能。

总体来讲,我唔觉得江苏态度有问题,而系恒大太强,而且而家的强,系可以系完全控制局势。江苏想追都没得追,真心劝你了解下列比先再讲呢D说话。

之前唔觉得点,而家越来越觉得呢个人犀利,广州队而家已经唔再似以前的广州队了。真心觉得系列比教导下,中国D球员都可以打到控制波。
日望夜望,就系望一次冠军者。

手机版|小黑屋|廣州球迷聯盟 ( 粤ICP备09165237号  

GMT+8, 2024-6-17 02:23