廣州球迷聯盟

标题: 回顾226,我哋在一起 [打印本页]

作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-1 00:00
标题: 回顾226,我哋在一起
                果晚,系我劲撑广州队6年黎第一次坐系八区!
      果晚,亦都系我第一次为广州队全程不停助威,系度跳,系度喊,系度同大家一齐并肩作战!
      果晚,虽然好累,但都系觉得一切都系值得嘎!      
      果晚,果滴一切,好值得我留念!!

但系,今晚终于睇完回放,我都系有滴自己噶想法;分享出黎,觉得有无道理都只系个人观点,欢迎交流;
      1:唔知系埋转播台系主席台果边噶关系,成场比赛落黎,我都不间断听到浦和果八百几个球迷整齐划一的助威声同埋统一噶助威手势;(我,绝对无话我哋比唔过距地。我只系想,我哋系埋都可以像距地甘?发展新会员唔错,但系我哋系埋亦都要想多滴办法留住更多旧会员?因为系甘联盟先可以不断壮大;又或者,可能一切系我太心急~~)
      2:都听过睇过好多队伍,特别系浦和死忠噶助威方式了,发觉距地滴歌曲都比我哋噶歌时间长,坚且翻唱佐几首歌都几正;想问下我哋系埋都可以翻唱一滴经典歌黎带动全场呢?(我哋噶“广州队”“搏命歌”等都唔错,但系是否都可以翻唱下张国荣“全赖有你”同Beyond噶几首歌呢?)
      最后,我觉得助威唔系一个人,一个团队噶事,应该系所有人,所有团队共同往一个方向努力战斗!而呢个方向,就系——广州队!每个人都做好自己,配合其他人,配合团队已;每个团队都做好自己,配合其他团队,甘我哋既梦想系埋可以更加真实?!
      我,一定会做好自己!我叫王明浩,梅州人,大家可以监督我!欢迎!!

作者: 华林小子    时间: 2013-3-1 02:24
你讲得好好,我地就需要d甘噶人。。。
作者: CY1978    时间: 2013-3-1 03:31
想战斗力更加强大,每个人都需要自我检讨,继续努力!
作者: 黑猫    时间: 2013-3-1 10:37
我也是第一次,助威完第二天,我发现腰有点酸
作者: a594148338    时间: 2013-3-2 17:55
我也是第一次,在忠义组。第二天喉咙沙哑
作者: BILL_LAU    时间: 2013-3-2 19:47
作为我地忠义组,除佐做好自己,都希望能够带动更多的战友,LZ加油!!!
作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-2 23:29
BILL_LAU 发表于 2013-3-2 19:47
作为我地忠义组,除佐做好自己,都希望能够带动更多的战友,LZ加油!!!

呵呵,好噶,我哋都加油了
作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-2 23:31
a594148338 发表于 2013-3-2 17:55

呵呵,相信这样的时候还会有,但我依然愿意每次都这样努力呐喊助威!
作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-2 23:32
黑猫 发表于 2013-3-1 10:37
我也是第一次,助威完第二天,我发现腰有点酸

呵呵,相信这样的时候还会有的,但我依然愿意每次到场都努力呐喊助威

作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-2 23:34
CY1978 发表于 2013-3-1 03:31
想战斗力更加强大,每个人都需要自我检讨,继续努力!

嗯,一定努力,落力加油!
作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-2 23:44
华林小子 发表于 2013-3-1 02:24
你讲得好好,我地就需要d甘噶人。。。

多谢,我都系心入边想到乜就讲乜;
作者: 阿泽    时间: 2013-3-3 22:03
a594148338 发表于 2013-3-2 17:55

A定V?

作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-3 22:22
阿泽 发表于 2013-3-3 22:03
A定V?

我啊,A组!!
作者: tgaga    时间: 2013-3-4 19:54
我V组的,果日7点嗌到10点,加入忠义组,绝对系运动减肥的好选择。
作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-4 22:17
tgaga 发表于 2013-3-4 19:54
我V组的,果日7点嗌到10点,加入忠义组,绝对系运动减肥的好选择。

我果日仲早啊,12点由梅州出到,五点就到了,成场都未停过,真系又累又过瘾!
作者: 阿泽    时间: 2013-3-5 17:00
tgaga 发表于 2013-3-4 19:54

哩位兄弟.V组群名系?
作者: tgaga    时间: 2013-3-6 12:12
阿泽 发表于 2013-3-5 17:00
哩位兄弟.V组群名系?

V组司徒
作者: 阿泽    时间: 2013-3-6 21:27
tgaga 发表于 2013-3-6 12:12
V组司徒

原来喺未攞装备嘅司徒兄...
上一场有部分V组人表现都嘛嘛哋.所以我哋谂住集合多D肯全场又唱又跳嘅兄弟系V组最中间一齐带旺个V组.司徒兄如果你好似你所讲可以7点唱跳到10点嘅话.8号早小小嚟加入我哋啦...

作者: tgaga    时间: 2013-3-6 23:22
阿泽 发表于 2013-3-6 21:27
上一场有部分V组人表现都嘛嘛哋.所以我哋谂住集合多D肯全场又唱又跳嘅兄弟 ...

OK, 通常都系7点左右入场的了,8号再玩过。
作者: tgaga    时间: 2013-3-6 23:24
阿泽 发表于 2013-3-6 21:27
上一场有部分V组人表现都嘛嘛哋.所以我哋谂住集合多D肯全场又唱又跳嘅兄弟 ...

到时候我签到后,你指个位比我就系了。
作者: tgaga    时间: 2013-3-6 23:39
我觉得主要系靠8区边果揸唔系好够落力。点都好,着得大联盟件衫就玩高兴d,如果入黎8区做翘手党甘几无意思。
作者: benny1021    时间: 2013-3-7 14:54
唔错
作者: a594148338    时间: 2013-3-9 20:52
迷失的自我426 发表于 2013-3-3 22:22
我啊,A组!!

A
作者: 迷失的自我426    时间: 2013-3-14 23:14
tgaga 发表于 2013-3-6 23:39
我觉得主要系靠8区边果揸唔系好够落力。点都好,着得大联盟件衫就玩高兴d,如果入黎8区做翘手党甘几无意思。 ...

我都系甘觉得啊,就系因为觉得大爷盟一直俾人印象气氛唔错所以先入黎,但系暂时觉得目前为止我哋仲系有滴乱;努力啦,希望大家都自觉滴

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1