廣州球迷聯盟

标题: 既然会规规定要百分百助威,何必又设立忠义组 [打印本页]

作者: 风无所属    时间: 2013-6-2 23:27
标题: 既然会规规定要百分百助威,何必又设立忠义组
见到有d人经常提出会规如何如何,唔接受请走佬。我就借个机会问下。其实哩个问题我有疑问咗好耐,求解答。
作者: K-So-哲政    时间: 2013-6-2 23:36

分分钟呢班助威工具将来会好似当年23区嗰班閪仔閪妹咁建立一个比现有联盟更大的球迷组织

谁说得清了....AV组按我所知道是上赛季尾由论坛几名热心球迷发动的....

这个赛季开始....因为他们助威热情度高...联盟对他们这个小组给予了一定扶持!!

咁我又好扫庆咁问一句:你新嚟嘎???
作者: 麦donlo    时间: 2013-6-2 23:37
朋友 你唔明白忠义小组系乜回事啊?我愿意为你解答噶 如果可以噶话下场波你可以过去中层指挥台 是但问一个人 距地都可以话俾你听忠义组噶存在定义系乜意思 如果唔系 我宜家都可以话俾朋友你知道喇 忠义小组并唔系高人一等 并唔系有特例噶一个小组 距地同其他球迷都系一样只会为广州队助威 点解有呢班噶人出现 系因为大家想聚集埋一齐将自己本身噶激情 热情 以及助威噶氛围感染身边噶球迷朋友 如果朋友你有建议 我非常之愿意同你面对面噶交流

作者: berry333    时间: 2013-6-3 00:12
唔好下下攞忠义小组离讲得唔得啊楼猪,你知道存在的意义噶话,下场联建议你到八区中层,去了解下。
作者: loopy    时间: 2013-6-3 00:19
麦donlo 发表于 2013-6-2 23:37
朋友 你唔明白忠义小组系乜回事啊?我愿意为你解答噶 如果可以噶话下场波你可以过去中层指挥台 是但问一个人 ...

某一場我不小心進入所謂的忠義區,結果我被一個貌似管理人請了出去。所以我特別留意了一下那所謂的忠義區,原來翘手黨并不鮮見。給我的感覺就是:打著忠義之稱,霸著睇波靚位。后注:兄弟請留意一下山頂那些"非忠義"朋友,助威并不見得比你們"忠義"之士差多少。
作者: 烧卖    时间: 2013-6-3 00:21
既然法律规定唔准杀人,甘点解仲要设立警察哩个职能部门?
作者: 麦donlo    时间: 2013-6-3 00:27
loopy 发表于 2013-6-3 00:19
某一場我不小心進入所謂的忠義區,結果我被一個貌似管理人請了出去。所以我特別留意了一下那所謂的忠義區 ...

如果朋友你上一次有俾貌似系管理人员请左出去噶话 我系度同你讲声对唔住 如果未够 我可以亲自同你系现场讲都可以 据了解从第四场开始已经放宽左 唔系忠义小组噶朋友都可以入 但前提下希望各位朋友都系以助威为先 而且朋友你觉得果度系靓位睇到波噶话 希望以后可以再次入黎同我地一齐助威 一齐玩 我非常之愿意与大家面对面交流意见

作者: 阿泽    时间: 2013-6-3 00:30
某一場我不小心進入所謂的忠義區,結果我被一個貌似管理人請了出去。所以我特別留意了一下那所謂的忠義區 ...

冇错.忠义组中都有翘手党.因为有部分忠义组成员系入会或续会时报名加入嘅.佢哋可能并唔清楚忠义组系做咩嘅.部分表现与忠义组要求不符者.组长将会对其进行劝退.哩个过程需要时间.请谅解...
作者: Eagles    时间: 2013-6-3 00:46
我乐意见到全区都助威,然后忠义组解散
作者: siufung    时间: 2013-6-3 00:48

如果你觉得前排忠义组系睇波靓位,噉我可以同你讲:你搞错了.我非忠义组人,但系哩对辽宁同山东我都系系靠七区前排助威睇波嘅,只要前面啲旗fie起身,你根本睇唔到场上面发生咩事,对山东我就错过唨好多,但有乜所谓.?因为嗰度本来就系助威而唔系霸靓位睇波嘅地方.

作者: siufung    时间: 2013-6-3 00:49
Eagles 发表于 2013-6-3 00:46
我乐意见到全区都助威,然后忠义组解散

冇错.!讲得啱啊.!

作者: 宁亚洪    时间: 2013-6-3 00:51
siufung 发表于 2013-6-3 00:48
如果你觉得前排忠义组系睇波靓位,噉我可以同你讲:你搞错了.我非忠义组人,但系哩对辽宁同山东我都系系靠七 ...

得你了解

作者: Xiao--阳    时间: 2013-6-3 01:17
.000

作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 07:44
K-So-哲政 发表于 2013-6-2 23:36
分分钟呢班助威工具将来会好似当年23区嗰班閪仔閪妹咁建立一个比现有联盟更大的球迷组织

谁说得清了. ...

我系新黎的,请问有乜指教
作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 07:50
烧卖 发表于 2013-6-3 00:21
既然法律规定唔准杀人,甘点解仲要设立警察哩个职能部门?

咁忠义组系咪去捉唔助威个d“坏人”啊
作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 08:08
berry333 发表于 2013-6-3 00:12
唔好下下攞忠义小组离讲得唔得啊楼猪,你知道存在的意义噶话,下场联建议你到八区中层,去了解下。

几时下下?我新黎噶,去到见到有人坐咗比人赶出黎,边敢问。见咁多人系论坛提意见,我先敢发帖问下咋。
作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 09:18
朋友 你唔明白忠义小组系乜回事啊?我愿意为你解答噶 如果可以噶话下场波你可以过去中层指挥台 是但问一个人 ...

建议就系既然大家都系为咗支持广州队就唔洗带住个忠义章先可以入去企了,既然入咗果个区域一齐助威就系啦,相信身边个个都助威噶区域翘手党都唔系几想坐入去。坐入去比人赶出黎真系唔怪得人有怨气,会令人觉得人为制造阶级,变相霸位咯。听下后面d声音就知道有好多人不满,我理解忠义组会觉得委屈,我都佩服佢地。但我唔赞成哩个制度,哩个会造成球迷间摩擦噶制度。
作者: benny1021    时间: 2013-6-3 09:26
讨论得好激烈
作者: 黑猫    时间: 2013-6-3 10:27
这么多场球,对鲁能这一场的气氛感觉最好,我自己都有两三次感动得要流泪了。听大家那么大声的呐喊助威,我自己也大声,感觉我们就是广州队的一员,如果我自己是球员的话,肯定会被大联盟这样的球迷感动落泪。
作者: cat7788992006    时间: 2013-6-3 10:45

既然AV组个个人都认真助威点解经常见到某些领导好像黑社会大佬咁好恶咁对V组成员大叫“跳啊!你啊~~跳啊”所谓领导有无尊重我地球迷,哪怕停下一会就会被狗的骂,我是V组的,我够胆说够认,请尊重球迷。
作者: 潮人蜜語V    时间: 2013-6-3 11:07

你的伪命题..不止可笑..咩规定..咩何必..冇话八区全区有百分之百助威..如果有八成助威..冇翘手冇揽女冇手机党呢D代名词..忠义小组更本就唔会出现!好吧!别再假仁假义!俗话说:道不同不相为谋!大家都自觉对号入座!助威工具的去助威区..睇波的波友去其它年票散票区..矛盾只会污染天体的天空..大家都散吧!

作者: 熊王子Rx    时间: 2013-6-3 12:14
cat7788992006 发表于 2013-6-3 10:45
既然AV组个个人都认真助威点解经常见到某些领导好像黑社会大佬咁好恶咁对V组成员大叫“跳啊!你啊~~跳啊” ...

边个领导?欢迎提出意见。
作者: tam    时间: 2013-6-3 13:13
麦donlo 发表于 2013-6-3 00:27
如果朋友你上一次有俾貌似系管理人员请左出去噶话 我系度同你讲声对唔住 如果未够 我可以亲自同你系现场讲 ...

态度唔错,加十分!

忠义区可以系甘:首先唔可以预先把球迷区分为三六九等,个个钟意都可以坐;但必须预先声明,坐呢个区,四周会有一班傻仔傻女全场又唱又跳,永远唔会坐低,兼且分分钟有几支大旗扯起挡住睇波,如果可以接受到被人吵,被旗挡,欢迎加入。

作者: 490236627    时间: 2013-6-3 13:20
忠义组助威绝对系得既,都唔好吓吓话人哋系助威工具喇。我相信当初对忠义组既组建出发点系好既,但系本人觉得你哋好似有小小变质囖,或者低调D囖!
作者: 宁亚洪    时间: 2013-6-3 13:22
tam 发表于 2013-6-3 13:13
态度唔错,加十分!

忠义区可以系甘:首先唔可以预先把球迷区分为三六九等,个个钟意都可以坐;但必须 ...

你一定冇睇过会员区守则
作者: tam    时间: 2013-6-3 14:06
宁亚洪 发表于 2013-6-3 13:22
你一定冇睇过会员区守则

请赐教
作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 16:55
潮人蜜語V 发表于 2013-6-3 11:07
你的伪命题..不止可笑..咩规定..咩何必..冇话八区全区有百分之百助威..如果有八成助威..冇翘手冇揽女冇手机 ...

有人提意见,有人就同佢讲会规,我讲会规你就同我讲现实。你哩句可笑同假仁假义留翻比你自己啦。
作者: hehe019    时间: 2013-6-3 17:18
如果你地对我地忠义小组有意见的话,麻烦请亲自同我地的组长或者资深D的组员沟通下,我自问吴算资深,但绝对忠义,场场波看完都系拖住只脚甘番屋企的,上一场仲试过缺氧,我想问我地辛辛苦苦跳和唱的时候果班翘手党做紧D密七啊!
作者: 阿泽    时间: 2013-6-3 17:30
cat7788992006 发表于 2013-6-3 10:45
既然AV组个个人都认真助威点解经常见到某些领导好像黑社会大佬咁好恶咁对V组成员大叫“跳啊!你啊~~跳啊” ...

咁试问唔跳果个.有冇尊重过AV组哩个组织...
作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 17:57
hehe019 发表于 2013-6-3 17:18
如果你地对我地忠义小组有意见的话,麻烦请亲自同我地的组长或者资深D的组员沟通下,我自问吴算资深,但绝对忠 ...

我新入会噶唔识边个组长,我觉得发帖就系表达意见了。我都叫到场场声沙,不过我有长跑开跳足全场唔觉辛苦,我都好憎d翘手党,所以我坐亲都系忠义组噶后一行。承前启后又真系见到好多嘢。系论坛到发帖提意见目的都系想组织更好,一味吵就无意思了。如何凝聚人心同心同力系管理者需要思考噶问题,最后搞到离心离德几方互喷就无瘾了。
作者: Eagles    时间: 2013-6-3 18:09
风无所属 发表于 2013-6-3 17:57
我新入会噶唔识边个组长,我觉得发帖就系表达意见了。我都叫到场场声沙,不过我有长跑开跳足全场唔觉辛苦 ...

有道理,所有意见都应该听听,毕竟有D嘢,可能真系当局者迷..
同时更希望可以同兄弟你面对面交流,欢迎下一场嚟中层平台搵我哋倾下计..

作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 19:09
Eagles 发表于 2013-6-3 18:09
有道理,所有意见都应该听听,毕竟有D嘢,可能真系当局者迷..
同时更希望可以同兄弟你面对面交流,欢迎下 ...

好啊,实有机会的
作者: lcc    时间: 2013-6-3 19:25
球迷会真正肯听意见的毕竟系少数,但个人立场问题,好多野只能求大同存小异
作者: 亚历山大    时间: 2013-6-3 20:03

忠义组嘎要求会更加高,就好似军队系卖命嘎职业,但依然会有敢死队一样。忠义组既系一班热心会员噶组合,亦系球迷会有意打造成未来挑大梁嘎近卫军。
作者: 人猎乐快    时间: 2013-6-3 20:33
亚历山大 发表于 2013-6-3 20:03
忠义组嘎要求会更加高,就好似军队系卖命嘎职业,但依然会有敢死队一样。忠义组既系一班热心会员噶组合,亦 ...

整返首《廣州近偉軍進行曲》作爲忠義看台戰歌,如何?

作者: 冻奶茶    时间: 2013-6-3 20:39

呢位朋友下场你企系平台位置来指挥你就知个种滋味
作者: IM.xiong    时间: 2013-6-3 21:04

好,我黎答你,你入得黎忠义组为佐乜?你吾助威入黎做乜?你又知吾知道我地噶规定,120分钟不停唱跳;。试问你又有没尊敬过组长或管理员,个个系度不停唱跳,你感觉系点。我知道对山东组波。两个组组长带病上阵你又知吗?试问你如果做得好,有人会话你吗?你如果对于我地叫助威叫跳都有意见。我觉得你未做得够好,同时小组都有待改善
作者: IM.xiong    时间: 2013-6-3 21:08
楼主试问下你助威得吗?ok?过关未?没甘多野讲,过黎试下
作者: IM.xiong    时间: 2013-6-3 21:11
熊王子Rx 发表于 2013-6-3 12:14
边个领导?欢迎提出意见。

我知

作者: IM.xiong    时间: 2013-6-3 21:28
吾接受必须走佬
作者: 风无所属    时间: 2013-6-3 22:23
IM.xiong 发表于 2013-6-3 21:08
楼主试问下你助威得吗?ok?过关未?没甘多野讲,过黎试下

算,费事喷,封贴
作者: IM.xiong    时间: 2013-6-3 22:28
风无所属 发表于 2013-6-3 22:23
算,费事喷,封贴

黎拉,我欢迎你,过黎一齐玩下

作者: cat7788992006    时间: 2013-6-3 23:03
IM.xiong 发表于 2013-6-3 21:04
好,我黎答你,你入得黎忠义组为佐乜?你吾助威入黎做乜?你又知吾知道我地噶规定,120分钟不停唱跳;。试 ...

请问你地那些做队长的有无120分钟不停跳啊?我可以答你无,我就系中层见住距,系度叫人跳,距全场下来跳的不够我跳得多,凭什么距可以骂人啊?我就在中层指挥台边看到。果然系“大爷们”自己唔去检讨就先去质问人地有无做好,你地自问有无做到100分,首先无论别人有无跳,你地连最基本的尊重都无做到,何以服众。你自己有无120分钟不停跳?要是你话有下场我来监督你。
作者: IM.xiong    时间: 2013-6-3 23:09
cat7788992006 发表于 2013-6-3 23:03
请问你地那些做队长的有无120分钟不停跳啊?我可以答你无,我就系中层见住距,系度叫人跳,距全场下来跳的 ...

甘你下场企我隔离我同你跳。我虽然做吾足一百分。但我一定 吾比你差。一系下场换你去指挥,你企下果个位置

作者: cat7788992006    时间: 2013-6-3 23:19
IM.xiong 发表于 2013-6-3 23:09
甘你下场企我隔离我同你跳。我虽然做吾足一百分。但我一定 吾比你差。一系下场换你去指挥,你企下果个位置 ...

我不是你地所谓的忠义小组人员,我只会坐系你身边看你跳,期间会不断对你喊“跳啊!叫啊!”

作者: cat7788992006    时间: 2013-6-3 23:24
甘你下场企我隔离我同你跳。我虽然做吾足一百分。但我一定 吾比你差。一系下场换你去指挥,你企下果个位置 ...

我们系去看球,为自己喜爱的球队助威加油,我们不是去那劳改,我们是球迷不是狗。
作者: 氏焦笨    时间: 2013-6-3 23:41
cat7788992006 发表于 2013-6-3 23:24
我们系去看球,为自己喜爱的球队助威加油,我们不是去那劳改,我们是球迷不是狗。

如果只为来体波,助威区实在唔适合你
作者: cat7788992006    时间: 2013-6-3 23:54
氏焦笨 发表于 2013-6-3 23:41
如果只为来体波,助威区实在唔适合你

自从广州打降组打中甲以来我们一直本着为广州队助威加油去看球,以前看球那有分助威部助威,7点几就出发去增城到晚上才回到广州,那有人系你面前叫“跳啊!叫吖!”你当我系狗咩。点解以前的战友东分西跑,去了不同的球迷会?助威部用别人去强逼的,系发自内心的。大爷们还是那个高高自起,那你们就继续走吧。

作者: regedit020    时间: 2013-6-4 00:03
大爷始终唔肯改下老西省性格!由头睇到落尾绝大多数人都系度掩耳盗铃、仲下下叫人走?咁好你地玩晒、非联盟球迷留!
作者: cat7788992006    时间: 2013-6-4 00:21
regedit020 发表于 2013-6-4 00:03
大爷始终唔肯改下老西省性格!由头睇到落尾绝大多数人都系度掩耳盗铃、仲下下叫人走?咁好你地玩晒、非联盟 ...

系啊!大爷们永远都系高高在上。唔知点解我好怀念以前打中甲的广州队,好怀念以前一起系越秀山看波的老友,就算系8区见到部分老友他们有些已经往上层走,不是他们不助威,只是不想与“大爷们”挣高低。以前在越秀山,增城,佛山一起睇波,又叫又跳的傻佬傻妹现在系8区又能见到几个?

作者: regedit020    时间: 2013-6-4 00:47
cat7788992006 发表于 2013-6-4 00:21
系啊!大爷们永远都系高高在上。唔知点解我好怀念以前打中甲的广州队,好怀念以前一起系越秀山看波的老友 ...

有咩大家咪讨论下咯,无论对联盟或论坛有利而无一害。由以前每日千几互动到家阵破百都难仲唔反醒下!好多人都系被逼走架。。。
作者: lcc    时间: 2013-6-4 01:16
IM.xiong 发表于 2013-6-3 21:28
吾接受必须走佬

哇,好官僚啊~

作者: lcc    时间: 2013-6-4 01:18
潮人蜜語V 发表于 2013-6-3 11:07
你的伪命题..不止可笑..咩规定..咩何必..冇话八区全区有百分之百助威..如果有八成助威..冇翘手冇揽女冇手机 ...

就系忠义组的出现先有更多翘手党,以前越秀山、增城、顺德主场边有咁多阶级分组,咪一样大家齐哇哇咁又唱又跳。

作者: loopy    时间: 2013-6-4 02:10
麦donlo 发表于 2013-6-3 00:27
如果朋友你上一次有俾貌似系管理人员请左出去噶话 我系度同你讲声对唔住 如果未够 我可以亲自同你系现场讲 ...

朋友你客气了。对唔住就免了。我都系想交流下意见啫。61对山东果场,7点45分我先入场,见到中层有位啱想企入。结果俾一位白领问声"你系吾系忠义组D人呀?"我唯有讲声"哦。。。。我吾系忠义组D人"我响度只想讲句:忠义区可设立,忠义组就免了。人人都可入忠义区,前提系入得忠义区就必须尽忠!
作者: 忧郁王子    时间: 2013-6-4 02:36
有意见明年去南粤咯,哪里用得着跟他们废话那么多。
作者: 龙甘威    时间: 2013-6-4 03:03
仲系个句,,无左前排助威方阵,变成忠义小组。。觉得有乜意义!!一系你就2个共存,一系就乜都米搞。
作者: loopy    时间: 2013-6-4 04:02

变味了。
作者: 氏焦笨    时间: 2013-6-4 10:15
忠义组并无特殊过,只系一班癫佬企埋一起助威。有部分成员个心重要系用自己噶气力,用自己噶声去带动下其他球迷一起助威。你地话指挥 领导有问题?据地易长波有半场系背对著球场,你地体得好舒服,据就搏命系度指挥大家助威,据地有问题?据地甘辛苦为咩?有只会企系楼梯度,据地无跳过?据地绝对比任何人都搏命。
作者: genhao0346    时间: 2013-6-4 11:17
cat7788992006 发表于 2013-6-3 23:24

人地唔肯接受新意见   一意孤行   佢永远都get唔到噶啦

作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-4 14:48
lcc 发表于 2013-6-4 01:18
就系忠义组的出现先有更多翘手党,以前越秀山、增城、顺德主场边有咁多阶级分组,咪一样大家齐哇哇咁又唱 ...

原来忠义组的存在系影响大联盟发展的关键,原来忠义组系翘手党组,吾知旧年忠义组未成立时助威又系点呢???,除了助威组的兄弟在努力的揽女党,手机党又系点啊???楼主真的系真相帝!!!吾知点解就系有帮真相帝日日话为了联盟好,为了联盟发展在日日声讨助威出的旗,助威的兄弟,和助威的组别.呢的叫为了联盟好啊!!在他们心目中最好就系个个下坐系度拍下手叫下友谊第一比赛第二!!吾好阻住他们睇波沟女!!吾好甘多狗余啦!!!

作者: K-So-哲政    时间: 2013-6-4 14:57
两冀齐飞 发表于 2013-6-4 14:48
原来忠义组的存在系影响大联盟发展的关键,原来忠义组系翘手党组,吾知旧年忠义组未成立时助威又系点呢???, ...

鬼撚叫你哋班忠义组助威工具阻咗人哋啲睇波靓位啊...???

作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-4 15:05
K-So-哲政 发表于 2013-6-4 14:57

我都吾撚明帮人又要话中层支旗阻住距地睇波,又要走去最受支旗影响的忠义组争位坐,又想沟女又想有人助威帮距地做布景板.甘狗屎自己包个区睇波就得了,至于布景板助威工具请群众演员就系啦!!!帮人真多狗余!!
作者: lcc    时间: 2013-6-4 15:06
原来忠义组的存在系影响大联盟发展的关键,原来忠义组系翘手党组,吾知旧年忠义组未成立时助威又系点呢???, ...

你都多撚余,揽女的话边够你地中层打鼓起旗果个特殊位多啊,你地系都要话我地为左睇波要靓位的话,欲加之罪啦。原来工作人员真系巴闭D嘅,既不接受意见,又可以随意污蔑会员,得啦,你地玩晒佢!

作者: lcc    时间: 2013-6-4 15:09
两冀齐飞 发表于 2013-6-4 15:05
我都吾撚明帮人又要话中层支旗阻住距地睇波,又要走去最受支旗影响的忠义组争位坐,又想沟女又想有人助威帮 ...

难为你系有家室的人,边个话要去沟女兼睇波,讲野有点口德好无,你已经将我地提出的意见本末倒置了。

作者: lcc    时间: 2013-6-4 15:12

再问你一句,天体近三年,大联盟球迷区系咪今年助威最差?你答我。

作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-4 15:22
旧年的助威比今年好吗???今年的差系因为忠义组的成立吗???翘手党的存在又系因为忠义组的成立吗???系你自己提出来的东西,忠义组的存在会影响真系助威的球迷吗??支旗的存在真系影响真正助威的球迷吗???而且入会规定写的什么啊???我吾系领导,只系睇吾惯的人吾知点解要什么都怪到一帮滿腔热血去加油的球迷身上,怪到去我们要助威的战斗工具身上,呢的吾系道德帝吾系真相帝系什么啊???至于翘手党和揽女党的确在八区系存在.好多人系在又揽女又睇波,至于你自己系吾系你自己就要问你自己啦,你要对号入座我也没有办法.这样也叫没有口德??多余!!而且这个跟我的家人没有一点关系.系男人吾就吾好拿别人的家人出黎说事!!
作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-4 15:31
lcc 发表于 2013-6-4 15:06
你都多撚余,揽女的话边够你地中层打鼓起旗果个特殊位多啊,你地系都要话我地为左睇波要靓位的话,欲加之 ...

欲加之罪!!!吾之边个欲加之罪给忠义组呢???吾知边个又污蔑忠义组呢???话人之前先话自己吧,你自己睇下呢几日的贴又系边个系度叼忠义组和中层的助威工具叼得最兴奋吧????意见可以提,甚至到中层揾,我们忠义组任何一个人提都得,但你地吾好系度日日叼助威的工具和助威的球迷!!!

作者: lcc    时间: 2013-6-4 15:34
一开始根本就无话唔可以系中层起旗,只系希望起支细D的,但就好似触犯到某些团体的利益咁,群起而攻之。又扯会规又叫人转会或者上山顶。跟住忠义组的问题都唔系少数会员有意见的,又系如此态度对待。
作者: lcc    时间: 2013-6-4 15:52
两冀齐飞 发表于 2013-6-4 15:31
欲加之罪!!!吾之边个欲加之罪给忠义组呢???吾知边个又污蔑忠义组呢???话人之前先话自己吧,你自己睇下呢几 ...

唔好意思,你唔系异性,唔该唔好用叼来形容,呢种叫提意见。相对于其他对你地忠义组有意见的会员来讲,我地已经好文明了。如果你地真系做得咁好,又点会有咁多人借我地D贴来讲野。

作者: FooGee    时间: 2013-6-4 16:13
普通区要百分之百助威,忠义区要百分之两百助威
作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-4 16:35
lcc 发表于 2013-6-4 15:52
唔好意思,你唔系异性,唔该唔好用叼来形容,呢种叫提意见。相对于其他对你地忠义组有意见的会员来讲,我 ...

无错我地系未做得吾够好,我地系有做得未够足的地方,如果我地做得够好就已经可以带动到全区都无翘手党或者话中层都已经无翘手党,就系做得未够好所以我们仍需努力,至于意见我们也乐于接受,可以在论坛提出又或者到中层指挥区直接找我们提出,只要对助威有帮助的我们绝对乐于接受和采纳.但如果下下话叫忠义组解散,话翘手党的存在系因为忠义组成立先存在叫意见.吾好意思这些在我在字典里面这完全不叫意见,系叫侮辱,通俗的讲句广东话粗口就叫叼。点解你地话人地可以口口声声话人地吾接受你地意见点解你地又吾可以接受人地意见呢???忠义组的座位有多少啊,支旗的阻碍睇波的位置有多大啊,完全可以坐高一,二行或者坐低中层指挥区一,二行就吾受影响,完全可以将受影响的区域留翻给的肯助威又吾介意的兄弟去站。点解你们就吾可以接受坐高少少的建议呢???我相信大部分肯助威的朋友都吾会对忠义组的存在有意见。如果联盟里面真的大部分人对忠义组的存在有意见的话我们马上考虑解散忠义组,又或者有八成以上的会员落力助威的话吾使动议忠义组马上解散,吾会影响到你地的大爷睇波!!!
作者: 氏焦笨    时间: 2013-6-4 19:39
两冀齐飞 发表于 2013-6-4 16:35
无错我地系未做得吾够好,我地系有做得未够足的地方,如果我地做得够好就已经可以带动到全区都无翘手党或者 ...

汗,理据地做咩啊。反正完完全全针对忠义组,忠义组噶存在好似同据有仇甘噶啦

作者: 阿泽    时间: 2013-6-4 20:10
lcc 发表于 2013-6-4 15:12
再问你一句,天体近三年,大联盟球迷区系咪今年助威最差?你答我。

先唔好讲系咪今年助威最差...假设系.咁同忠义组有咩关系?因为有忠义组.所以差?
作者: MyLoveWinne    时间: 2013-6-4 23:46
其實我覺得最大問題係個名,忠義組,會令人覺得唔係忠義組就唔夠忠義,會俾人有种階級嘅感覺。改叫返骨組或者其他無咁正麵嘅名,一定無人再鬧。
作者: lcc    时间: 2013-6-4 23:46
两冀齐飞 发表于 2013-6-4 16:35
无错我地系未做得吾够好,我地系有做得未够足的地方,如果我地做得够好就已经可以带动到全区都无翘手党或者 ...

我希望你睇翻我所有发帖或者回复,边只字眼要求忠义组解散?唔该你睇清楚。再者就系我一直都无讲过我入大联盟球迷区系为左坐靓位睇波,而且不止一次讲过就算我地一直以来唔系忠义组都一样会咁落力去助威,而你就系咁话忠义组先会全场搏命又唱又跳,你话你系咪要突出忠义组的助威优越性,忽视其他同样会落力助威的普通会员?

作者: lcc    时间: 2013-6-4 23:59
阿泽 发表于 2013-6-4 20:10
先唔好讲系咪今年助威最差...假设系.咁同忠义组有咩关系?因为有忠义组.所以差?

你可以回想下,升超后头两年的天体:第一年系中间10区、第二年系8区,助威效果不过不失,唔至于带动全场或者隔离区的球迷助威热情,至起码自己全区基本都好少翘手党。第三年又系8区,多了个忠义组,好几个主场明显得最前排系正常助威的,跟住有好几行系翘手党的,然后再到中层的忠义组,再上一层基本就系翘手党的世界了。我以上所讲的全部系几个主场留意落来的实情,在此,我并非一定要讲系关忠义组的问题,但在忠义组及助威监督的带领下,为何今年反而多左咁多人翘手呢?系咪应该稳出原因所在及时解决呢?

作者: lcc    时间: 2013-6-5 00:06
K-So-哲政 发表于 2013-6-4 14:57

你真系好搞笑,如果我地要坐靓位睇波就直接买10区年票啦,坐定定咁欣赏啦,需要系度全场企足90分钟又唱又跳?唔该咪侮辱我地几个真真切切,而且几年来一直现场为球队助威的忠实广州球迷。

作者: K-So-哲政    时间: 2013-6-5 00:12
lcc 发表于 2013-6-5 00:06
你真系好搞笑,如果我地要坐靓位睇波就直接买10区年票啦,坐定定咁欣赏啦,需要系度全场企足90分钟又唱又 ...

你好寂寞咩..四围撩人讲嘢....讲到侮辱又点够你话人哋系"助威工具"大侮辱啊...

作者: lcc    时间: 2013-6-5 00:17
K-So-哲政 发表于 2013-6-5 00:12
你好寂寞咩..四围撩人讲嘢....讲到侮辱又点够你话人哋系"助威工具"大侮辱啊...

难得你咁俾面肯复,咪写多几句咯。“助威工具”呢个词系你地自己要认嘅,无人扣你地帽子啵~
作者: K-So-哲政    时间: 2013-6-5 00:21
lcc 发表于 2013-6-5 00:17
难得你咁俾面肯复,咪写多几句咯。“助威工具”呢个词系你地自己要认嘅,无人扣你地帽子啵~

呵呵...明了...!!!

讲撚完就当冇嗰回事...

然后仲要系班傻仔自己去认嘅!!!

咁高点够你玩啊....

作者: lcc    时间: 2013-6-5 00:35
K-So-哲政 发表于 2013-6-5 00:21
呵呵...明了...!!!

讲撚完就当冇嗰回事...

你睇清楚D,系人地张贴话自己唔系助威工具,跟住你就系咁往自己头上扣帽子。老实讲,我同你经常出现系8区,虽然唔认识,但起码都叫做同一阵线,今次只系大家立场唔一样,确实不必起无谓争拗,呢个话题就此打住,以后唔提所谓的意见了。

作者: K-So-哲政    时间: 2013-6-5 00:36
lcc 发表于 2013-6-5 00:35
你睇清楚D,系人地张贴话自己唔系助威工具,跟住你就系咁往自己头上扣帽子。老实讲,我同你经常出现系8区 ...

作者: melon_z    时间: 2013-6-5 01:06
我发现呢张贴,好多忠义组的人都来评论了。。。我想讲,忠义组必须要120分钟助威,呢个系原则上的要求。如果达唔到,会劝退出忠义组,因为唔想翘首党以忠义组之名而获得什么佢认为系利益嘅嘢
作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-5 01:16
lcc 发表于 2013-6-4 23:46
我希望你睇翻我所有发帖或者回复,边只字眼要求忠义组解散?唔该你睇清楚。再者就系我一直都无讲过我入大 ...

好笑你边只眼见到我写只有忠义组先会助威,其他球迷吾会助威啊???你真系几会屈人啊!!更加无突出忠义组有任何优越性。忠义组的成立系因为想用一帮球迷的热情去感动和带动果的揽女党,手机党和翘手党。我们只有付出没有任何优越和不同,而且我们也不求回报。只为更多的球迷加入助威的行列。只系你在不断踩忠义组,污蔑忠义组,如果吾系你话因为忠义组的存在而令更多的翘手党出现我都费事复你。调转你确话别人在突出忠义组的优越性好笑吗??而且我也没有说过你为了靓位才入黎,你自己睇清楚我讲的系如果你觉得支旗阻你的话你可以坐高中层指挥台上面两行或者指挥台下面两行这样完全吾会被旗挡,八区这么大被挡的位置和受忠义组影响的位置系有限的,点解偏要别人迁就你呢??而吾可以你自己行高或者行低一二行,那些被挡的位边个愿意去坐就边个坐。还有解散忠义组我也没有说过系你讲,系我讲的如果有八成以上的会员助威这样忠义组完全可以解散啦,完全没有存在的必要。吾该你吾好再系度老屈我或者忠义组,而且我们完全没有任何优越性。也没有任何在联盟身上拿到的好处。

作者: lcc    时间: 2013-6-5 01:33
两冀齐飞 发表于 2013-6-5 01:16
好笑你边只眼见到我写只有忠义组先会助威,其他球迷吾会助威啊???你真系几会屈人啊!!更加无突出忠义 ...

没完没了了系咪?好!借问声,今年忠义组出现有冇实质带动其他会员助威的效果?!我无讲过要取消中层支大旗,只系希望可否换支细D!你清楚没?!
作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-5 01:46
lcc 发表于 2013-6-5 01:33
没完没了了系咪?好!借问声,今年忠义组出现有冇实质带动其他会员助威的效果?!我无讲过要取消中层支大 ...

吾知边个没完没了????系你一直系度老屈还要别人承认比你老屈,而你又吾肯去面对别人的问题。对于你的人真的觉得好笑!!点解只可以你质问别人吾可以别人质问你啊??忠义组有没有带动其他球迷吾系我或者你去讲应该听多的其他球迷的意见,但你所讲的翘手党的增加系因为忠义组的存在那我再次请问你忠义组成立前吾通就无翘手党???这顶帽扣得太深了吧。而且我相信有睇我复你贴的朋友都吾止一次睇到我话如果觉得支旗系阻了你的你可以稍移玉步吧。上移或者下移二,三行这样完全吾会影响你睇波。吾系这样都理解吾到吧!!!我就真系吾该你吾系再在这里没完没了!!再系度玩老屈啦!!!

作者: yensonson    时间: 2013-6-5 08:00
为何矛盾越来越多
作者: lcc    时间: 2013-6-5 09:27
两冀齐飞 发表于 2013-6-5 01:46
吾知边个没完没了????系你一直系度老屈还要别人承认比你老屈,而你又吾肯去面对别人的问题。对于你的 ...

你系咪有迫害妄想症啊,屈你我有咩着数?就为左你地所讲的为左霸靓位睇波?我已经之前讲过,过,为此我同朋友可以直接10区啦,需要全场企足90M?
作者: 广州坚仔    时间: 2013-6-5 10:25
哥我笑了!!!!!

楼主一边话自己亦系努力助威之人全场90分钟不停。一边又叫换支细的旗。

我谂吾明咩原因?

你惊支旗左住你?定惊支旗左住别人?
作者: mr潘    时间: 2013-6-5 13:08
工作人员可以多点接受会员噶意见,唔好觉得自己高人一等,记得入得会噶都系想个会好,想广州队好
作者: 阿泽    时间: 2013-6-5 13:12
lcc 发表于 2013-6-4 23:59
你可以回想下,升超后头两年的天体:第一年系中间10区、第二年系8区,助威效果不过不失,唔至于带动全场或 ...

第一年10区情况完全唔同唔洗比较...
第二年开头就唔错.后尾咪一样同宜家差唔多.
你话"至起码自己全区基本都好少翘手党".我就唔系咁认同了.
我通常坐得比较前.冇观察到咩情况.不过据论坛反映从中层开始就有好多翘手党出现.
甚至当时未有忠义组.但现忠义组A组成员旧年尾段系中层得果30人左右.就差唔多完爆8区.
记唔记得曾经有一两场8区嘅人都望向中层俾掌声佢哋哩班助威工具啊?

至于你讲嘅前排同中层夹住几排翘手党.我嘅理解就系其实肯积极助威嘅人数同上年差唔多.不过有部分原来坐得靠前嘅人去咗忠义组度.所以中间就断档了.

"但在忠义组及助威监督的带领下"
讲得太过于冠冕堂皇了.忠义组嘅出发点系希望可以带动其他人一齐助威.
但实际上翘手党你系带动唔到佢嘅.佢入场本来就系想有个气氛好年票又平又易买嘅位置睇波啫.
以忠义组所企位置为中心点.有心助威嘅人尽量靠近.
保证有心助威嘅人唔会因为翘手党系自己旁边而被同化.咁就已经很好了...

作者: cango    时间: 2013-6-5 14:06

非8区人士, 五清楚任何问题

但睇完你地所有人既回复,只有一个结论! 忠义小组部分人有问题!讲完!

或者真系应该有人去微服拍摄下忠义小组既情况就一清二楚
作者: 两冀齐飞    时间: 2013-6-5 14:41
lcc 发表于 2013-6-5 09:27
你系咪有迫害妄想症啊,屈你我有咩着数?就为左你地所讲的为左霸靓位睇波?我已经之前讲过,过,为此我同 ...

我话你至有妄想症啊!!!我一直正面回应你的问题你确一直逃避回应。我回应你的贴系因为你话:“忠义组的出现导致翘手党的出现和增加”,并不是你所说的霸位睇波。你的所谓结论吾系老屈系什么啊??你点解吾敢正面回应啊????你话你自己落力助威我从来没有否认过。但忠义组帮热血球迷的付出确被你认为系影响联盟发展的产物,吾系老屈系什么啊???而且我一直正面回答你的问题系如果你觉得支旗和忠义组系影响你的话你可以前移或者后移一至二行,这样完全吾会影响到楼主你,点解你吾可以做确偏要联盟换支细旗来就你呢??这样叫我话你霸靓位吗?点解这么一个简单的问题楼主也不敢做出回应啊???你系理解吾到啊??还是行吾到啊???都吾明你的人点解只可以接受自己批评别人,吾可以别人回应你呢???
作者: jnuhxp198967    时间: 2013-6-5 19:18

讲真果句,我唔系忠义组噶,但系一般来讲,忠义组噶助威都比唔上我,好冷静。。。

作者: jnuhxp198967    时间: 2013-6-5 19:22
再讲多句,所谓忠义,系指最热情助威D人,ok,既然系甘,系边个位置都有热情噶啦,有必要集合系一齐乜,而且好多唔系忠义组噶人,我地助威又五差过忠义组,既然系甘,点解我地系中间就不得,一定要赶我地去旁边呢?从逻辑上讲,睇唔出必要性。P.S.我没被赶过,也没对忠义组乜怨念,次次去得早都有靓位,但系真心觉得冇甘个必要,助威声势唔见好几多,但更多问题出现系事实
作者: mr_kiki    时间: 2013-6-5 21:42
全区助威,忠义小组解散~并没有什么用处,当中也有不少翘手党~~~
作者: yensonson    时间: 2013-6-5 21:48
没有入会的路过,小团体自娱自乐
作者: IM.xiong    时间: 2013-6-6 09:15
lcc 发表于 2013-6-4 15:12

系吾系今年最差,吾系边个讲就得。系大家黎讲

作者: IM.xiong    时间: 2013-6-6 09:17
cat7788992006 发表于 2013-6-3 23:19
我不是你地所谓的忠义小组人员,我只会坐系你身边看你跳,期间会不断对你喊“跳啊!叫啊!”

你只会坐,甘你何黎评论别人,收皮拉

作者: IM.xiong    时间: 2013-6-6 09:28
lcc 发表于 2013-6-4 23:59
你可以回想下,升超后头两年的天体:第一年系中间10区、第二年系8区,助威效果不过不失,唔至于带动全场或 ...

你讲野,好像当真我地都系第一年入联盟甘。。天体第一年10区点我地吾知?第二8区点我地又吾知吗?你甘样讲,想显出忠义组影响佐全区吗?忠义组影响你睇波吗?黑忠义组对你有乜着数,解散对于你又有乜着数?

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1