廣州球迷聯盟

标题: 以前旧年啲助威歌去嗮边? [打印本页]

作者: GZFC    时间: 2014-3-25 22:33
标题: 以前旧年啲助威歌去嗮边?
今个赛季,全部都喺果几首助威歌,上年2013年有啲助威歌去嗮边啊?例如首萝卜头仪式,有“唬哈”嘅歌词等哩啲歌都唔见今年有啊!上年2013年作嘅新歌都冇唱过,喺唱唔落去定喺点?仲有就喺上星期日晚对长春果场波大家啲兴致都唔喺好大,助威声根本吓唔住班长春佬,有时人哋就喺用你哩啲因素来赢你,所谓输波都唔可以输阵势啊嘛!希望大家一齐将主场优势发挥到极致,将每一队来到天体嘅球队都吓亲,冇俾佢喺主场咁易赢波同入波!
作者: -_漾_-    时间: 2014-3-26 10:35
有嘀可能系因为歌词太多,感觉好像宜家都系为咗带动全场一齐助威先唱嘀简单嘀嘅歌,
但系一直唔明,《广州必胜 + Canton,we are champion》都冇太多词,现场嘅效果都超赞,点解好少唱?!

作者: 猫猫    时间: 2014-3-26 11:05
-_漾_- 发表于 2014-3-26 10:35
有嘀可能系因为歌词太多,感觉好像宜家都系为咗带动全场一齐助威先唱嘀简单嘀嘅歌,
但系一直唔明,《广州 ...

歌曲已死,老一辈追落去和已经加盟到其他球迷会,而本会的新人跟唔上,又无将歌曲坚持落去,脱节,最终与歌曲讲再见!!

作者: GZFC    时间: 2014-3-26 21:55
新人跟唔上?佢哋冇去睇下啲视频嘅咩?老一辈嘅会员走嘅走,留嘅留,但喺都冇咗以前果种气氛,有啲唔似大联盟嘅气势啊!

作者: Kaki_Ng    时间: 2014-3-27 10:17
宜家都变成自娱自乐了

作者: GZFC    时间: 2014-3-27 23:06
Kaki_Ng 发表于 2014-3-27 10:17
宜家都变成自娱自乐了

果个喺十三区啫,我哋不溜都唔理佢!哈哈!

作者: 小豆的星球    时间: 2014-4-24 12:30
感觉唱来唱去都果几首,的确有D闷
作者: 杀手的天空    时间: 2014-4-25 02:23
为带动全场唱简单的歌,可为什么越来越差,我有几个朋友也是经常和我站一起,之前也是很卖力可今年也不怎么动了,说是来来回回就这些没激情了,也可能是没新鲜感了,
作者: GZFC    时间: 2014-4-26 00:03
杀手的天空 发表于 2015-6-15 09:23
为带动全场唱简单的歌,可为什么越来越差,我有几个朋友也是经常和我站一起,之前也是很卖力可今年也不怎么 ...

嗯,全部都唱嗮旧歌,冇新歌,兴致可能唔大啩?

作者: 蓝海大少    时间: 2014-4-26 00:42
LZ讲的“唬哈”难道系印尼歌~~~哩首好多老会员都唔识唱.......

作者: GZFC    时间: 2014-4-26 23:41
喺,嗌印尼歌,以前果几年都会搞下嘅!

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1