廣州球迷聯盟

标题: 其实都唔可以讲无外援的广州係中甲水平 [打印本页]

作者: calvinjohn    时间: 2014-7-15 22:03
标题: 其实都唔可以讲无外援的广州係中甲水平
应该讲11打11的情况下,中国球员都差唔多一个水平,十一个人永远只係做加减甚至除法。

今场郜林仲可以赞下,比较努力,睇完世界杯后个人能力有少少提高,面对中中甲后防揾到少少信心。
作者: 不夺亚冠不改名    时间: 2014-7-16 11:02
郜林一直都很好,请不要再黑他吧。
作者: tam    时间: 2014-7-16 12:18
有啲似中国队打香港队。

作者: 头油猪    时间: 2014-7-17 01:53
两看吧··主要平时训练和比赛,都以外援为主导,训练也不会专门把外援和国内球员分开练吧?这种全华班的比赛成赛季先果1-2场,打唔出应有的技战术配合,情有可原,其实打到上半场后半段,球员适应了,慢慢就拿翻主导权了。

作者: ammon    时间: 2014-7-17 23:47
楼主呢句话,用在任何一支中超球队都是岩的!
而家边支中超无外援?唔好好像果d搞地域的稳d甘的话题出来讲,讲翻足球本身的也啦

作者: calvinjohn    时间: 2014-7-18 08:37
标题: RE: 其实都唔可以讲无外援的广州係中甲水平
ammon 发表于 2014-7-17 23:47
楼主呢句话,用在任何一支中超球队都是岩的!
而家边支中超无外援?唔好好像果d搞地域的稳d甘的话题出来讲 ...

完全无地域攻击的意思无下下上纲上线,只係睇到上半场全华班,的表现,有感而发啫。我都想讨论下战术,不过上半场的发挥实在无任何战术可言,究竟係唔识教定教唔识?有外援固然好,但国内球员係球队的主要组成部分,佢地唔突出,球队点超班?
作者: 亚历山大    时间: 2014-7-19 18:01
国家队本身都系中甲水平~

作者: ruanbohua    时间: 2014-7-19 18:07
上半场一个字,乱!后段稍好,开始掌握到主动,水厂就更屎,开局抢到个势都入唔到波,至于讲到广州队无外援咩水平,看预备队的成绩就大概可以类比了
作者: ammon    时间: 2014-7-20 15:29
calvinjohn 发表于 2014-7-18 08:37
完全无地域攻击的意思无下下上纲上线,只係睇到上半场全华班,的表现,有感而发啫。我都想讨论下战术,不 ...

唔好误会,绝无上纲上线意思,只是呢个话题会有n多人摞来上纲上线,提醒下甘嗟

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1