廣州球迷聯盟

标题: 12年噶助威歌请问忡有几多人记得? [打印本页]

作者: MR.QK    时间: 2014-9-18 23:41
标题: 12年噶助威歌请问忡有几多人记得?
广州必胜 X CANTON WE ARE CHAMPION

广州球迷之歌

以上两首歌个人认为较适合接下来噶赛事。毕竟今年真系踢的好困难。我地应该拿翻我地之前做好左噶野出来。再去修正翻现时噶情况。虽然宜家助威真心乱。但只要比足够时间。相信会好快恢复以往的激情。

8区!!!!燃烧吧

作者: Gavin    时间: 2014-9-19 11:07
记得!
不过而家新既指挥就唔知记唔记得。
作者: PUNKPUNK    时间: 2014-9-19 19:27
如果有关注其他中超球队既助威声就可以发现,好多地方既助威已经赶上广州了。当然唔系指人数上,系助威方式。
作者: MR.QK    时间: 2014-9-23 11:55
Gavin 发表于 2014-9-19 11:07
记得!
不过而家新既指挥就唔知记唔记得。

其实当时我地12年做的好好。但系就唔知点解年年都开始下滑~

作者: MR.QK    时间: 2014-9-23 11:56
PUNKPUNK 发表于 2014-9-19 19:27
如果有关注其他中超球队既助威声就可以发现,好多地方既助威已经赶上广州了。当然唔系指人数上,系助威方式 ...

可以尽量简短而已可以集体发挥有共鸣噶 可以做到~。但系宜家好似去K房唱K甘,甘多文字~

作者: 381561969    时间: 2014-9-23 17:06
记得!黎就系啦!
作者: 381561969    时间: 2014-9-23 17:06
记得!黎就系啦!
作者: PUNKPUNK    时间: 2014-9-25 21:15
MR.QK 发表于 2014-9-23 11:56
可以尽量简短而已可以集体发挥有共鸣噶 可以做到~。但系宜家好似去K房唱K甘,甘多文字~

禁你就错了,其他中超球队都系倾向于越来越多文字。
而世界上助威方式先进既球迷团体,一律都系字多而唔系好似我地aleoaleo禁既。
就连我地自己好多去掉词语既助威歌,原版都系有词既。
我唔系话现实之中广州球迷有无能力可以做到唱词,
我只系觉得一个系大势所趋,系我地可以进步既空间。二个系其他地方既球迷团体望住我地黎做既,我地广州球迷要有危机感,要敢于继续创新,唔好固步自封。

作者: GaaraLee    时间: 2014-9-25 22:29
几大球迷会分散晒,点统一啊

作者: zaxjsrui    时间: 2014-9-25 22:31
10年都记得啦,仲话12年
作者: 陈俊男    时间: 2014-9-25 23:21
现在的助威越来越简单了,无以前咁多花款,可能同大家热情减退有关

作者: zx-jog    时间: 2014-9-26 10:55

广州队亚冠最恶!

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1