廣州球迷聯盟

标题: 寻晚我真系俾富力的表现折服了…… [打印本页]

作者: aguopkny    时间: 2014-9-29 09:21
标题: 寻晚我真系俾富力的表现折服了……
嗯,可能会遭来很多人的谩骂,但系我都要讲出嚟:寻晚富力真系打得好好,佢哋真系贯彻佐主教练交俾佢哋嘅唯一任务——不服输!但系反观广州队,上半场的确打得好,但系下半场明显后防开始放松,感觉就系3球已经满足的感觉(当然,前场的球员继续入球的欲望依然旺盛)。讲真,许老板赛后讲富力只输在运气,不单单系客套话,我反而觉得系真心话。如果首先落后3分嘅系广州队,而唔系富力,结果会系点呢?当然啦,冇得如果,比赛就系比赛。但系却值得我哋D球员深思。

PS:唔好打交喇~~口角冇所谓,大家各自有追随嘅球队,口水战无可厚非,但系打交就恶劣了(不论边个先开拖都好啦)。大个仔架喇~~聪明人动口,笨人才动手。我相信你会变聪明人的。加油!

作者: 阿泽    时间: 2014-9-29 10:22
下半场主要都系中场抢唔到个波.(唔可以全怪中场.抢波后卫都有责任)...导致对方嘅进攻大多数攻势都以传中或射门为终结.系一大问题...

作者: ruanbohua    时间: 2014-9-29 10:23
我想讲,裁判有小小偏帮广州恒大,或者唔可以讲偏帮,裁判水平的确有限
作者: zq2329575a    时间: 2014-9-29 11:21
ruanbohua 发表于 2014-9-29 10:23
我想讲,裁判有小小偏帮广州恒大,或者唔可以讲偏帮,裁判水平的确有限

中国裁判通常都有甘既心态,偏帮主队,偏帮实力较强既一队,五系单指本场比赛,大家可以去查证下,通常d哈尔滨啊申鑫啊经常比人误判,只系讲事实,勿喷
作者: 不夺亚冠不改名    时间: 2014-9-29 13:17
明显友谊波!哈哈哈哈哈,里皮想打平的,可惜内内唔听话
作者: edwinjoy    时间: 2014-9-29 13:57
不夺亚冠不改名 发表于 2014-9-29 13:17
明显友谊波!哈哈哈哈哈,里皮想打平的,可惜内内唔听话

内内说:果波我只系随便抡一脚 点知甘Q准既姐。。。。

作者: 牙斩斩    时间: 2014-9-29 15:20
内內随意一脚坏佐两个老细的好事

作者: Kaki_Ng    时间: 2014-9-29 15:36
讲真,我地的中卫状态真系好差,经常中门大开,而右边闸张5又俾哈密瓜完爆,真正的硬仗系后面啊!全队上下状态太不稳定了
作者: 搞搞震    时间: 2014-9-29 17:09
作者: ruanbohua    时间: 2014-9-29 17:27
搞搞震 发表于 2014-9-29 17:09

交税...
作者: ruanbohua    时间: 2014-9-29 17:30
zq2329575a 发表于 2014-9-29 11:21
中国裁判通常都有甘既心态,偏帮主队,偏帮实力较强既一队,五系单指本场比赛,大家可以去查证下,通常d ...

如果撇开裁判因素,昨晚场波富力确实比广州队打得好,结果打平或富力小胜会更合理
作者: 活力的陆小凤    时间: 2014-9-30 07:58
如果看着走地去上盘,分分钟落一百都输一万几千!你懂的!

作者: 活力的陆小凤    时间: 2014-9-30 08:01
你班友在下面打比,我地坐享贵宾房拍大俾,抽雪茄、饮生地,间中落下走地,赢到笑鸠死!!~~~~~~

作者: 陈俊男    时间: 2014-9-30 14:02
上半场裁判吹得好严,一碰即吹,断断续续,结果广州领先3球,下半场反而俾N多得益,我觉得下半场裁判反而帮紧富咸咯,不过裁判业务水平低下系不争的事实

作者: K-So-哲政    时间: 2014-9-30 18:35
陈俊男 发表于 2014-9-30 14:02
上半场裁判吹得好严,一碰即吹,断断续续,结果广州领先3球,下半场反而俾N多得益,我觉得下半场裁判反而帮 ...

我都系咁话!
作者: ruanbohua    时间: 2014-9-30 20:50
K-So-哲政 发表于 2014-9-30 18:35
我都系咁话!

下半场偏帮富咸?唔多觉咯,至少有波比富咸通沟渠之后犯规都无比黄牌了,而上半场富咸入个波好球吹掉,之后广州队第二波疑似越位(我个人认为埃9越位位置得利),就这两个误判,足以影响整场比赛的走势,就算下半场点换转偏帮都无意义,所以就呢场波而已,广州队的胜利无咩值得高兴,甚至有种胜之不武、羞耻的感觉。

作者: PUNKPUNK    时间: 2014-9-30 23:04
阿泽 发表于 2014-9-29 10:22
下半场主要都系中场抢唔到个波.(唔可以全怪中场.抢波后卫都有责任)...导致对方嘅进攻大多数攻势都以传中或 ...

雷内推左上去,ZZ半场体能好难抢波。。。

作者: MyLoveWinne    时间: 2014-10-1 08:01
陈俊男 发表于 2014-9-30 14:02
上半场裁判吹得好严,一碰即吹,断断续续,结果广州领先3球,下半场反而俾N多得益,我觉得下半场裁判反而帮 ...

吾系啊,偏帮富力?金英权果波绝对黄牌跟住双黄变红啦,甘都无比到,真系好比面啦
作者: 猩星    时间: 2014-10-2 23:22
MyLoveWinne 发表于 2014-10-1 08:01
吾系啊,偏帮富力?金英权果波绝对黄牌跟住双黄变红啦,甘都无比到,真系好比面啦

敢问埃神上半场系禁区顶比对方后卫暴力蹬踏是否应该是红牌?如果应该是黄,那小金第一张黄牌又是否准确,所谓应该黄牌按那个尺度是否就可以不出了。

作者: MyLoveWinne    时间: 2014-10-4 20:20
猩星 发表于 2014-10-2 23:22
敢问埃神上半场系禁区顶比对方后卫暴力蹬踏是否应该是红牌?如果应该是黄,那小金第一张黄牌又是否准确, ...

如果你係都要講,咁富力第一波就已經入咗啦。到時結果又會唔會唔同呢?我只可以講,計點數,富力係蝕底咗。唔講啦,唔係我又俾人少咖啦
作者: 116wei    时间: 2014-10-8 10:35
1.呢场好明显就系双方老板协商好的和波,但结果比雷内的一脚无心插柳导致意外的结果出现2.场外动手,请楼主自己上优酷睇清楚视频,到底系边方出手先!都系果句,你既然郁得手,那么我就肯定还拖,难道企定比拒打?

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1