廣州球迷聯盟

标题: 感谢李帅对广州队多年贡献 但麻烦依家请即刻离开 [打印本页]

作者: 广州大头仔    时间: 2015-4-7 20:00
标题: 感谢李帅对广州队多年贡献 但麻烦依家请即刻离开
感谢李帅对广州队多年贡献 但麻烦依家请即刻离开
几场球了,一半失球都系同佢有关。今日绝晒佢更加负大部分责任,有乜可能空中式龙门球都开唔过半场,结果俾对方反抢进攻继而绝杀!
佢真系完全唔掂~请速速离开~

作者: robinhointer    时间: 2015-4-7 20:31
最后的龙门球确实让人无语,其它时间还说得过去.....

作者: 区志轩    时间: 2015-4-7 20:57
曾城几时能康复就喺李帅坐冷板的时候。

作者: PUNKPUNK    时间: 2015-4-7 21:06
李帅今晚表现算系禁啦
作者: 蓝海大少    时间: 2015-4-7 21:44
扑球,可否向球门两侧扑出去?而唔系扑到自己的面前,静候对面前锋上来补射??

作者: 阿葛AhGoD    时间: 2015-4-8 00:24
蓝海大少 发表于 2015-4-7 21:44
扑球,可否向球门两侧扑出去?而唔系扑到自己的面前,静候对面前锋上来补射??

点解你唔问,点解咁轻易比人起到脚,点解无跟实D人,比人有机会补射?

作者: 蓝海大少    时间: 2015-4-8 00:31
阿葛AhGoD 发表于 2015-4-8 00:24
点解你唔问,点解咁轻易比人起到脚,点解无跟实D人,比人有机会补射?

首先门将的基本意识,就要将球扑去相对安全的地带......而非舒舒服服将球扑倒自己正前方,指望企定定系度靠眼神防守的后卫们......

作者: 阿葛AhGoD    时间: 2015-4-8 00:40
蓝海大少 发表于 2015-4-8 00:31
首先门将的基本意识,就要将球扑去相对安全的地带......而非舒舒服服将球扑倒自己正前方,指望企定定系度 ...

基本意识尽可能扑去相对安全地带,而这个所谓安全地带。并非绝对。

作者: 阿葛AhGoD    时间: 2015-4-8 00:43
蓝海大少 发表于 2015-4-8 00:31
首先门将的基本意识,就要将球扑去相对安全的地带......而非舒舒服服将球扑倒自己正前方,指望企定定系度 ...

其实唔明白 点为之舒舒服服扑救,点为之指望后卫?
你点解唔去指望班防守生性,而去指望门将神一样的扑救?

作者: 阿葛AhGoD    时间: 2015-4-8 10:57
广州大头仔 发表于 2015-4-8 10:35
我唔识啊 你老母最识啊嘛 开口就得罪人 滚出广州啦 垃圾

你衣种人,可以唔叼吗?输打赢要。七头,叫我滚出广州?你凭乜啊?

作者: 最爱    时间: 2015-4-8 10:58
一早就睇不好这个人守门的,早走早着。
作者: 西关马骝仔    时间: 2015-4-8 11:12
点解论坛会有呢D咁嘅贴?耻辱!

作者: 人在江湖    时间: 2015-4-8 11:37
以事论事,文明用语....

作者: 人猎乐快    时间: 2015-4-8 11:59
人在江湖 发表于 2015-4-8 11:37
以事论事,文明用语....

拆迁队进蛀论坛拉?

作者: 人猎乐快    时间: 2015-4-8 12:01
欢迎技术讨论!

作者: 烧卖    时间: 2015-4-8 21:32
人猎乐快 发表于 2015-4-8 12:01
欢迎技术讨论!

好耐没上黎,估唔到论坛变到类似FC吧既风气!我认为对于哩D甘既垃圾贴没任何讨论既价值!一个为广州队付出左甘多年青春既球员,因为几个失误就叫人离开?甘既贴有讨论既价值咩?
作者: wwwkingboy    时间: 2015-4-8 22:22
其实我一直都唔明,一个国青,一个国奥龙门,一D机会都唔比,挪来摆个?

作者: cantonever    时间: 2015-4-8 22:36
wwwkingboy 发表于 2015-4-8 22:22
其实我一直都唔明,一个国青,一个国奥龙门,一D机会都唔比,挪来摆个?

方镜淇冇报名,董春雨扭伤,曾诚仲有半个月先复出,中卫组合场场都换…………

作者: 西关马骝仔    时间: 2015-4-9 00:17
烧卖 发表于 2015-4-8 21:32
好耐没上黎,估唔到论坛变到类似FC吧既风气!我认为对于哩D甘既垃圾贴没任何讨论既价值!一个为广州队 ...

手痕上嚟望下,居然有咁嘅贴,真系呢个论坛嘅悲哀!06年至今,几时见过咁嘅贴?!一切俱往矣!

作者: kh    时间: 2015-4-9 11:36
甘耐替补 值得原谅!再加上输球不是一个人的责任,教练应该负全责

作者: jmstanley    时间: 2015-4-9 16:55
甘多野讲,你去守啊!

作者: 人猎乐快    时间: 2015-4-10 17:17
好耐没上黎,估唔到论坛变到类似FC吧既风气!我认为对于哩D甘既垃圾贴没任何讨论既价值!一个为广州队 ...

牌面上看,是管理方面的缺失,论坛不禁制疏导,之前参与的技战术大师们都流失了,无计!想看近乎情理的文章,只能向几百页后找寻,老坛友真的老了。

作者: newanfield    时间: 2015-4-11 20:32
个标题咁似早前某D枪迷叫云加辞职噶标语嘅? 反正宜家云加唔声唔声排喺第二,而挖走多名枪手大将嘅曼城反而跌落第四。。。

作者: 牙斩斩    时间: 2015-4-15 18:18
正式七头仔!
李帅,我撑你!

作者: 广州大头仔    时间: 2015-4-17 19:52

唔好口口声声话人垃圾~如果即使认为人地系垃圾,你回复都同垃圾无乜区别~请你睇清楚标题,一开始系感谢李帅付出,个人也十分敬佩佢职业精神。但球员都有退役一天,现时离开有什么不妥?难道所有对广州队都贡献的球员即使竞技状态一差再差都留在场上?李帅唔得可以俾其他球员上,年轻球员更系把握机会时候!

作者: 广州大头仔    时间: 2015-4-18 10:43
阿葛AhGoD 发表于 2015-4-8 11:02
广州七头仔,输唔起,唔好话自己系球迷

系你输唔起又用粗口闹人 垃圾就系垃圾 连人都讲唔上 哈哈哈

作者: 广州大头仔    时间: 2015-4-18 10:47
西关马骝仔 发表于 2015-4-9 00:17
手痕上嚟望下,居然有咁嘅贴,真系呢个论坛嘅悲哀!06年至今,几时见过咁嘅贴?!一切俱往矣!

有能者居之无能者退下~请尊重历史规律~本贴无忽略李帅以往对广州队的贡献~但该退下来的时候就退下来~提意见都有错怪唔得呢个论坛无进步!
作者: 牙斩斩    时间: 2015-4-20 17:41
楼主正式七头仔!
李帅,我撑你!

作者: 西关马骝仔    时间: 2015-4-21 01:05
广州大头仔 发表于 2015-4-18 10:47
有能者居之无能者退下~请尊重历史规律~本贴无忽略李帅以往对广州队的贡献~但该退下来的时候就退下来~提意 ...

咁把炮,同简拿华路提意见啊嘛~ 喺呢度喷算乜嘢英雄

作者: 广州大头仔    时间: 2015-4-21 08:32
西关马骝仔 发表于 2015-4-21 01:05
咁把炮,同简拿华路提意见啊嘛~ 喺呢度喷算乜嘢英雄

提意见叫喷?同自己唔同意见就话人~可见得你既气量~哈哈哈
作者: 西关马骝仔    时间: 2015-4-21 09:33
广州大头仔 发表于 2015-4-21 08:32
提意见叫喷?同自己唔同意见就话人~可见得你既气量~哈哈哈

你叫提意见?球队用边个系主教练决定嘅,你上嚟呢度提意见?可见你嘅智商。

作者: tam    时间: 2015-4-21 11:29
提问题可以,喷人就不必了,何况仲系“对广州队多年贡献”噶球员。

帅哥毕竟年龄已大,状态下滑且长时间替补,无计啦,希望董春雨、方镜淇快啲上位了。

作者: chooda41    时间: 2015-4-21 13:59
主要是长期替补影响状态,有时睇距大脚开个球门球都担心,门前扑救技术都有翻上下,加之年龄摆系度,如果长期有得首发就话。

作者: ruanbohua    时间: 2015-4-21 16:02
虽然楼主提的意见未必岩,但论坛几时变左提意见同智商有关架……滴晒汗
作者: seasunsky    时间: 2015-4-22 15:45
楼主不见对辽宁果场的李帅已经有返8、9成功力了?

做左甘耐替补,仲要一把年纪,一下子进入正选,唔系话甘易的,打机咩

作者: 炜迪    时间: 2015-4-28 15:17
我只路过,也同时表示对楼主不爽

高捧低踩,一直是那些“……&%¥&#(……%"所为

作者: PEPSI    时间: 2015-5-13 16:49
咁就偏激咗啦

作者: 广州大头仔    时间: 2015-5-20 22:11
西关马骝仔 发表于 2015-4-21 09:33
你叫提意见?球队用边个系主教练决定嘅,你上嚟呢度提意见?可见你嘅智商。

球队用边个的确系主教练定夺~但都系会听众多人的意见包括球迷~有意见点唔可以提?得你讲无其他人讲~仲谈及智商~可见你系心胸极度狭隘之人~连楼上楼下的人都睇你唔顺眼~仲好讲自己系西关人~西关人无你甘无家教~
作者: 广州大头仔    时间: 2015-5-20 22:13
tam 发表于 2015-4-21 11:29
提问题可以,喷人就不必了,何况仲系“对广州队多年贡献”噶球员。

帅哥毕竟年龄已大,状态下滑且长时间 ...

指的离开~并不是贬义~可以退役或者退居二线做教练唔做球员~本人首先系感谢李帅对球队的多年贡献~但有好多心胸狭隘另有居心的人对我的意见借题发挥

作者: 广州大头仔    时间: 2015-5-20 22:20
PEPSI 发表于 2015-5-13 16:49
咁就偏激咗啦

指的离开~并不是贬义~可以退役或者退居二线做教练唔做球员~本人首先系感谢李帅对球队的多年贡献~个人都好佩服李帅的敬业精神~但有好多心胸狭隘另有居心的人对我的意见借题发挥~仲用粗口辱骂人

作者: 西关马骝仔    时间: 2015-5-20 23:43
广州大头仔 发表于 2015-5-20 22:11
球队用边个的确系主教练定夺~但都系会听众多人的意见包括球迷~有意见点唔可以提?得你讲无其他人讲~仲谈 ...

太聪明了你!请问边个教练系听球迷意见排兵布阵嘅?请问你走上广州球迷联盟论坛发帖,简拿华路一个意大利人点样睇得明呢?请问你有无抄送畀任何一个俱乐部教练组负责人呢?如果无,你系叫提意见定发牢骚呢?依家呢度系任你讲,但唔好意思,我都讲得,抵你生咁大个头,里面装住满满嘅智慧!

作者: 广州大头仔    时间: 2015-6-5 16:37
西关马骝仔 发表于 2015-5-20 23:43
太聪明了你!请问边个教练系听球迷意见排兵布阵嘅?请问你走上广州球迷联盟论坛发帖,简拿华路一个意大利 ...

请问你有乜权利唔俾人讲野!野蛮人真可怕!滚出广州啦!

作者: 西关马骝仔    时间: 2015-6-7 11:54
广州大头仔 发表于 2015-6-5 16:37
请问你有乜权利唔俾人讲野!野蛮人真可怕!滚出广州啦!

真搞笑~ 你边只眼见到我唔畀你讲嘢?换过对瞳孔啦,或者换过个脑都得嘅~

作者: ximi    时间: 2015-6-23 14:50
广州大头仔 发表于2015-4-18 10:47:06 西关马骝仔 发表于 2015-4-9 00:17
手痕上嚟...

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1