廣州球迷聯盟

标题: 冇人討論恆大要搬去深圳? [打印本页]

作者: MyLoveWinne    时间: 2015-11-5 21:21
标题: 冇人討論恆大要搬去深圳?
如題

作者: cmpp    时间: 2015-11-5 23:31
搬深圳係冇可能嘅,每一次广州队转手,广州足协都有2个要求:一係队名有“广州”;一係主场喺广州。
作者: mrcamel    时间: 2015-11-6 02:00
宜家个论坛无人讨论呢D嘎啦,也唔会有几多人讨论下场波。距地最关心系罗唔罗到票遮。

搬深圳,唔系无可能,总部都搬过去啦,恒大做事一向都事前工作准备充分。广州?班政府官不作为,看下刘总点讲嘎,系马场建球场,唔批!系南站建专业球场,又唔批!承包天体,又拒绝!扑距个街广州市政府班吃屎官你仲有么资本来留住广州队啊

作者: MyLoveWinne    时间: 2015-11-6 11:59
mrcamel 发表于 2015-11-6 02:00
宜家个论坛无人讨论呢D嘎啦,也唔会有几多人讨论下场波。距地最关心系罗唔罗到票遮。

搬深圳,唔系无可 ...

以許生嘅做事方式,我覺得未來兩年內喺有機會發生嘅。的確,廣州已經遠遠落後於深圳了。仲要搵埋啲垃圾做市長,見到都心痛。唉
作者: PUNKPUNK    时间: 2015-11-7 19:08
如果搬既,个名要点改,米俾机会俾广州市zf卖呢个人情。

作者: moxinghai    时间: 2015-11-8 18:04
未来几年应该唔会噶
作者: kyo1011    时间: 2015-11-9 17:40
无可能,当初恒大入驻既时候同广州足协签左合同,必须系广州主场同必须有广州二字,合同到期后需双方同意后先可以搬出广州。广州足协绝对唔可能比你走,其他既唔讲,单讲一个球迷助威文化已经足以另许生留系广州啦,如果唔系洗留甘多区比球迷会?

作者: HZZ    时间: 2015-11-9 22:52
感觉每场重大比赛前总有类似消息,听听就好~

作者: 亚历山大    时间: 2015-11-10 11:01
十分无聊的造谣~

作者: waterlxh    时间: 2015-11-10 12:11
搬迷搬咯,反正教练,球员你都可以带走,广州队这个俱乐部係必须留係广州的。就算广州队重新来过我地都一样支持广州队的。而且据去深圳要买壳,买中甲壳?许生重新来过估计唔会有依家咁成功。

作者: cheook    时间: 2015-11-11 10:34
广州政府应该5会比搬过去

作者: yoshika    时间: 2015-11-13 08:21
kyo1011 发表于 2015-11-9 17:40
无可能,当初恒大入驻既时候同广州足协签左合同,必须系广州主场同必须有广州二字,合同到期后需双方同意后 ...

但係合同到期之后就难讲咯

作者: 亚历山大    时间: 2015-11-13 13:13
yoshika 发表于 2015-11-13 08:21
但係合同到期之后就难讲咯

可以走的只能系恒大,但球队肯定会留低~

欢迎光临 廣州球迷聯盟 (http://www.gzfa.cn/club/) Powered by Discuz! X3.1