QQ登录

只需一步,快速开始

lj_sqym

lj_ksks

扫一扫,访问微社区

登录注册 其他 切换到窄版

唔知呢篇野有无人回复我呢?望各位逐一为我解决问题所在

一队后备

贡献值
0 点
干蒸
1355 笼
烧卖
256 笼
虾饺
175 笼
麦donlo 发表于 2013-7-11 06:06:08 | 只看该作者 回帖奖励 |倒序浏览 |阅读模式

今晚我有点心酸,比赛系赢左,但我见到系八区联盟区助威噶人好少,见到主指挥阿威好攰,见到皮爷好唔开心,其实系呢度我想请问大家联盟八区同其他非联盟噶球迷区有乜唔同呢?上半场中层有旗,见到八区中上层好多坐观睇比赛噶球迷,系同球迷会作斗争吗?(唔通系小朋友噶思想行为)下半场中层无旗,依然见到咁噶景象,咁又系乜原因导致呢?球赛唔激烈唔好睇?球员级数唔够高?天气热要上山顶坐观比赛?上半场入左一波,会觉得闷,咁下半场入左六波,咁大家噶激情何在呢?坐噶人依然在.今晚鼓声大过人声,究竟系乜问题出现呢?麻烦各位为我解答一下?系呢个论坛上我见过各式各样噶帖提出过呢个问题果个问题,又话想自己助威助得开心又话想为联盟好,但无助威噶朋友们你地行出左第一步未?又话联盟唔肯听大家讲噶野,自己有无做过实际噶行动出黎为联盟好?至少系呢点我敢讲我努力做紧,至少我行出第一步,我从上年第一年入会傻西西咁一个人入黎做会员 ,到宜家有咁多朋友可以认识到,至少可以做到有倾有讲,有共同噶话题,得闲可以出去吃个饭踢个波咁啊,系之前论坛我相约某些球迷系球场交流下意见 倾下计,睇下点改善小组噶问题,但都唔回复我,我都愿意行出第一步喇,为何对方又唔行出另外一步呢?就等于今晚鼓起了,主指挥阿威都指挥紧,但球迷们噶助威声有行出另外一步未啊?大家集体做过和应未啊?一个巴掌啪唔响噶。如果集体尝试过唔得,我相信唔使等球迷朋友们噶建议,联盟噶人都会作出相对应噶改变。有某些球迷朋友话今年有左个助威小组反而搞衰左联盟噶助威气氛,话高人一等噶助威小组,又话之前有个助威方阵到宜家只不过改头换面咁皆,无乜区别。一:我系呢个小组噶最初噶起头人,如果上年无人系论坛讲过话中上层噶气氛唔好,无乜助威声,更多噶涌现出其他乜党物党,我唔会傻西西咁去一个人系论坛漫无目的联系同自己有咁噶想法噶人,唔会逐个逐个人问联系方式,因为我觉得今年小组噶野确实占据左我好多噶时间同埋金钱,但因为我爱呢个球迷会,亦更加爱呢支广州队。在此我声明我唔系想博出位,亦都唔系话要想得到乜人噶认可,另外好多谢联盟噶领导俾机会我地上年一班一齐玩一齐癫一齐助威噶兄弟们,今年得以成立呢个小组。二:我地小组并唔系高人一等噶小组,并唔会觉得小组噶人同其他噶球迷有乜特别区别,只不过系想利用我地团队自身身体噶激情去感染身边噶人一齐黎助威,亦系可以等其他小组噶成员互相认识,继而成为朋友(有缘噶咪做过球迷朋友囖,无缘噶咪草草了事囖)反正系球场大家助威支持心中噶球队之余,大家都得到助威落黎噶快乐(但至少我地小组噶成员系今年系唔会好开心)如果为左感受气氛而入黎噶球迷朋友们,我觉得系八区可以存在噶,但联盟噶人所做噶野行出第一步,咁感受完气氛噶球迷朋友们唔行出第一步会唔会有D自私左啊?指挥。鼓。旗同球迷噶助威声系互动噶情况可以俾到球场上球员提高战斗,如果唔需要指挥。鼓。旗噶存在噶话 何必建立球迷会呢个平台俾大家呢?大家可以回归大自然翻到去八九十年代随机式助威。三:如果有球迷朋友能够有办法改善八区噶助威,不妨可以去做实际行动,或者向有关联盟领导当面提建议囖,甚至可以做到比现时小组好噶方案,随时都可以解散,我相信联盟噶人都会和应一齐。
请不要随便践踏呢个平台,不要只说不做去话联盟工作人员,行出第一步才会有机会改善。建立需要系好长噶时间,破坏会系好快噶时间,请珍惜好呢个现时噶平台,每个球迷会噶做事方式都会系如出一辙,离开并唔系最好噶方法,如何改善,如何维系先系正道。呢条短片系上年广州队对天津噶时候影噶http://t.cn/zWm1Y4B

分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友 微信微信
收藏收藏
广州队无论系乜情况下.我用一生爱广州

国家队正选

贡献值
0 点
干蒸
9977 笼
烧卖
117 笼
虾饺
173 笼
人猎乐快 发表于 2013-7-11 06:31:30 | 只看该作者
局外人非会员电视观众首先回应你!
辛苦晒!
首先,为你既立意、态度鼓掌。
方阵里的会员有开声助威既义务,有服从指挥既义务,散装球迷则没有这个约束。
今场既冷落与球赛既精彩度有直接关联,所以,请勿气馁,再接再励。
助威讲究因势利导,布局指挥得当,则可起到画龙点睛,推波助澜的效果,此事最宜助威部找个机会坐落来静心探讨下,所谓的正道,个人理解最终能引导全场声浪以给主队强大动力争取胜利,而不是我地有几多种花色,有几激进。看别人场里气势如虹,屡问点解,倒不如商量下,我地有咩嘢办法取得进步?哪怕一点点。坐言起行,请君入瓮。
向皮爷致意!加油!

请睇图片  详情 回复 发表于 2013-7-11 23:10
“所谓的正道,个人理解最终能引导全场声浪以给主队强大动力争取胜利,而不是我地有几多种花色,有几激进。看别人场里气势如虹,屡问点解,倒不如商量下,我地有咩嘢办法取得进步?”  详情 回复 发表于 2013-7-11 08:43
从我做起。

一队后备

贡献值
0 点
干蒸
1823 笼
烧卖
181 笼
虾饺
181 笼
天下大包w 发表于 2013-7-11 06:52:52 来自手机 | 只看该作者
天气问题,球赛精彩与否都与助威息息相关。大爷盟滴领导固步自封,对存在的问题早就知。回复你就是上纲上线,吾回复你就可以自己掂量。助威组迁上山顶你会获得更多支持。

以前我地係越秀山,場場波肯定係下昼波,烈日當空,山谷之中尤其热上加热,老沈沉闷的901,相比而家有行云流水的进攻,有孔卡的精彩传球,有下半場的爆发,领导固然固步自封,因為早知道的問題一直无法解决而且越来越  详情 回复 发表于 2013-7-17 12:34
上山顶呢方面我地会考虑下 另外联盟噶固步自封唔知系指边方面呢?  详情 回复 发表于 2013-7-11 23:12

一队正选

贡献值
0 点
干蒸
9016 笼
烧卖
2760 笼
虾饺
104 笼
ruanbohua 发表于 2013-7-11 08:43:16 | 只看该作者

RE: 唔知呢篇野有无人回复我呢?望各位逐一为我解决问题所在

人猎乐快 发表于 2013-7-11 06:31
局外人非会员电视观众首先回应你!
辛苦晒!
首先,为你既立意、态度鼓掌。

“所谓的正道,个人理解最终能引导全场声浪以给主队强大动力争取胜利,而不是我地有几多种花色,有几激进。看别人场里气势如虹,屡问点解,倒不如商量下,我地有咩嘢办法取得进步?”

球迷同球员系边个俾边个激情呢?  详情 回复 发表于 2013-7-11 23:13
[img=199,199]C:\Users\日滨\Desktop\OZX()]WVQK44[B[H{@58903.jpg[/img]

二队后备

贡献值
0 点
干蒸
689 笼
烧卖
273 笼
虾饺
12 笼
yensonson 发表于 2013-7-11 10:13:03 | 只看该作者
由以前每场必到助威到转回家凑儿子做电视党的一名迷途的小羔羊走过,联盟,让人开始心谈

同意 让人感到失望  详情 回复 发表于 2013-7-11 14:48
将越秀山震到最后一秒...??                       + oil..!!

国家队正选

贡献值
0 点
干蒸
5355 笼
烧卖
771 笼
虾饺
242 笼
tam 发表于 2013-7-11 12:45:43 | 只看该作者
我觉得,问题系多方面,包括助威技术上噶(范围好大,助威歌、音场、几大区域联动等)、同情绪上。

我只想讲下情绪:对立情绪,一段时间以来,从波衫入场、忠义小组,到中层扯旗等问题,都系论坛争论过,虽然逐渐平息,但可以见到有部分会员态度比较极端,立场唔同就用“退会咯”来回应,长期落来,好多“非主力助威”会员就会有对立情绪,甘到现场时,大家点会团结呢。

球迷会从越秀山开始,人数较少,大家凭着一番热情就好易走在一起,但依家人数多了,会员的喜好、助威的热度都各有不同,就更需要用一种更包容噶心态来团结大家,当大家提出涉及“看球利益”问题时,球迷会是否应坦诚站出来参与讨论,以及作适当噶引导呢?

仲有一点,就系球迷会噶宣传好重要(唔系指卖广告),每一场助威,有何计划,有何特别安排,有何同其他助威区噶互动,对每一场助威后有何总结问题,等等,可唔可以在系论坛预先介绍一下,等大家都有个心里准备?相信此举亦都有化解会员对立情绪作用。

很好 我中意你噶建议 呢个系我法帖噶目的 其实我想见到噶唔系兜弯换角噶建议 感觉我地得唔到实际噶建议  详情 回复 发表于 2013-7-11 23:17
团结,可能是当务之急。呼吁冷静讨论,再聚山魂河啸。  详情 回复 发表于 2013-7-11 17:04

一队正选

贡献值
0 点
干蒸
2241 笼
烧卖
273 笼
虾饺
61 笼
Eagles 发表于 2013-7-11 14:00:39 | 只看该作者
如果老世唔系姓许,如果唔系有支大水喉射住,如果我哋仍然系中游甚至保级行列,如果.......
繁华盛世,泡沫太多...

一队后备

贡献值
0 点
干蒸
2096 笼
烧卖
55 笼
虾饺
55 笼
宁亚洪 发表于 2013-7-11 14:22:06 | 只看该作者
首先我系一开始就加入哩个小组噶其中一位球迷。组长,其实我5想嗌你组长,我5需要乜7小组同组长,好怀念旧年噶癫佬团,我地一齐嗌,一齐睇波,一齐跳,又开心,又落力。仲要经常有新噶癫佬加买入黎。自今年成咗哩个小组,新加入黎噶球迷就少之又少。领导多咗,癫佬少咗,组长你觉5觉我地哩班人,少咗几多?自从我地哩班人有咗领导,开心噶日子就慢慢少之又少,每次见你对住我地来嗌,你地来做乜噶?使我本人觉得好心寒,我5要压力,我5想做领导,我5想出风头,我只想一班球迷朋友好似旧年甘,一齐嗌,一齐跳。当初想感染人地噶理想变咗幻想,真心怕我地哩班癫佬慢慢买少见少,5好甘大希望啦,珍惜我地依家哩班癫佬仲好噶去感染果D石头。最后我想讲,今年过得冇上年开心,就因为有责任,有压力。5好意思,得罪

我系癫佬..下场从我做起..我哋一齐战斗  发表于 2013-7-12 00:16
淡定喔,洪爷,我地呢班人唔会散噶~~~  详情 回复 发表于 2013-7-12 00:16
我5想咁多条条槛槛,我想要噶系自愿,开心,冇压力,自由,甘去助威。  详情 回复 发表于 2013-7-11 16:37
我相信如果无左某些人的某些话,可能就吾会甘样!  发表于 2013-7-11 16:22

执波仔

贡献值
0 点
干蒸
30 笼
烧卖
9 笼
虾饺
5 笼
genhao0346 发表于 2013-7-11 14:48:06 | 只看该作者
yensonson 发表于 2013-7-11 10:13
由以前每场必到助威到转回家凑儿子做电视党的一名迷途的小羔羊走过,联盟,让人开始心谈

同意  让人感到失望

既然不再爱了,那就分手吧,对大家都好。  详情 回复 发表于 2013-7-11 20:47

中国足球先生

贡献值
0 点
干蒸
7491 笼
烧卖
2075 笼
虾饺
25 笼
两冀齐飞 发表于 2013-7-11 16:12:11 | 只看该作者
好多人的问题系:联盟领导有问题,助威小组有问题,旗有问题,鼓有问题,助威歌有问题,着衫有区有问题,联盟的制度有问题,唯独自己系无问题的.其实大家都给个问题自己系??我去睇广州队系为什么???我入八区目的系什么???我可以讲给你听,我睇广州队因为我爱呢支球队,由太阳神到现在一直爱,包括现在我仔仔也爱呢支队!!所以我买年票睇广州队!!我入八区系想在一个球迷区里面成为球队的十二人跟球队共同努力创造更多的更好的成绩,球员在球上博命我们在场边博命加油助威!!!难道这有错吗???如果你做吾到又选择了八区的朋友你系爱呢支球队的朋友希望你可以给多的鼓励其他的会员,然后自己选择一个合适的地方用你自己的方式去爱吧!!

手机版|小黑屋|廣州球迷聯盟 ( 粤ICP备09165237号  

GMT+8, 2024-6-12 10:34