QQ登录

只需一步,快速开始

lj_sqym

lj_ksks

扫一扫,访问微社区

登录注册 其他 切换到窄版
楼主: PUNKPUNK

睇完省港杯最大一个感触

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2015-2-7 13:36:39 | 只看该作者
阿泽 发表于 2015-2-7 08:17
er...我都已经举例出卡素拿.柏度等等双足球员会自如地系比赛中随意使用双脚.亦举例出美斯.奥斯尔等基本唔 ...

你甘中意用世界级球员来对比中国球员的,距地有咩资格呢!?擅长脚对比人地生虫脚都不如啦  甘我用张5右脚不如DB左脚甘得唔得啊!?你估而家打机对比数值啊!?

徐亮左脚对比DB左脚有咩意义呢!?徐亮右脚对比DB左脚啊,睇下点!?

语文数学水平呢D随便你啦
技穷就技穷啦
我真系唔知点去同个11-4=8的人去讲语文了
你话我屎就屎啦
我真系没咩所谓
反正给个11-4=8的人话我差
米等其他人自己去了解下咯
唔通真系同个  唔知系唔识睇中文,睇唔明中超规则啊 定系 加减乘除都搞唔店的小学生去计咩

你都几双重标准噶喔...碧咸右脚系世界级.中国球员同佢比右脚就"咩勇气咩逻辑".徐亮左脚我觉得唔系世界级都接近世界级了.叫碧咸同佢比左脚如果按你原来的思维唔系应该讲"咩勇气咩逻辑"咩?何以突然又变咗稳第二只脚嚟  详情 回复 发表于 2015-2-9 08:37
日望夜望,就系望一次冠军者。

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2015-2-7 13:46:32 | 只看该作者
阿泽 发表于 2015-2-7 08:36
"睇完距国家队表现,我真系唔觉得边处有几大进步。"
将美斯摆落中国队.佢表现都会大打折扣啦...不过你哩 ...

距本身就系打边锋好,中锋唔得,而且广州队有鬼佬带,没鬼佬米见到郜林我一样想讲粗口,边处承认距进步呢!?
而且距呢几年确实系脚法进步不少,边锋技术比以前要好啊。没呢D技术提高可以有意识提高!?
小熊系中间个位再好,郜林边路摆脱唔到对手有咩用呢!?

偏科高手当然有,但系前提都系起码具备基础你先可以偏科,中国球员具备偏科资格!?
而且有资格的,都系小数人,例如你所讲的徐亮之类的,但系大部分呢!?
二哥呢D都系如此,其他大部分呢!?

你一句逆水行舟就简单概括啊!?
点解逆水行舟啊!?
甘多鬼佬来,意识咩都带过来了,仲衰过旧时!?
人地泰国呢D钱没甘多,投入没甘大,鬼佬没甘犀利都犀利过你,点解啊!?
就系一句逆水行舟?

距地会有更好的成绩呢个没问题啊,甘点解而家仲不如国仔的年代的!?
唔系又系简单一句逆水行舟啊嘛!?

国家队层面你都好简单哦,就系人地都系技术见长,所以我地就唔够打了!?
甘点解成绩系呢20-30年里面,对住个别球队特别差,例如韩国澳大利亚,反而对住日本沙特会好D,特别沙特我地会算吧非常唔错呢!?

技术当然有提高.但意识进步更明显.否则点夹到班鬼佬的思维... 你又简单咁忽略咗你原来"语文水平唔高点可以带动数学水平啊"哩句错误.除非你觉得语文70分已经可以讲系语文水平高.所以带动到数学100分.嗯嗯.语文70分  详情 回复 发表于 2015-2-9 09:02

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2015-2-7 13:58:48 | 只看该作者
阿泽 发表于 2015-2-7 08:56
如果你话中甲球员.咁我就会觉得佢哋可能绝大部分都唔及格...但去到二哥张5的级别我觉得系及格嘅...

又 ...

二哥张5 可能系你标准里面距地及格,但系我睇都系有段距离先可以及格
中甲球员唔好讲,中超球员我都觉得唔得
国家队都系甘个衰样啦,何况呢D!?

当年施大爷开始甘多鬼佬来,用左无数甘多钱,换左无数甘多人,如果系呢D外教外援里面选,选个阵容出来系亚洲打入世界杯甚至世界杯小组出线或者都有可能了,都系衰成甘!?
仲衰过当年呢D鬼佬未来的时代
你一句距地里面有D蠢就概括到!?

列比甘大个团队其他人做咩噶!?
热身个教练做咩噶!?
点解成日开波前系两个边搞传中,又要练习射门!?
点解距地会两个人互相传波啊!?
鬼佬点解会教距地去练呢D啊!?
呢D咩来噶!?
点解列比呢D甘高级别的团队会去练呢D啊!?
你自己思考下

睇嚟你标准都几高.几乎全体中国球员语文都唔合格.并且觉得佢哋语文唔合格.就冇必要讲数学了... 你好似当咗班鬼佬系教世主.自己手都唔洗郁下.佢哋过到嚟就直接袋钱入你袋咁... 真系好搞笑.都唔明你讲哩啲有咩  详情 回复 发表于 2015-2-9 09:25

国家队后备

FC Barcelona主力

贡献值
0 点
干蒸
7546 笼
烧卖
256 笼
虾饺
270 笼
阿泽 发表于 2015-2-9 08:37:32 | 只看该作者
saiyangfat 发表于 2015-2-7 13:36
你甘中意用世界级球员来对比中国球员的,距地有咩资格呢!?擅长脚对比人地生虫脚都不如啦  甘我用张5右 ...

你都几双重标准噶喔...碧咸右脚系世界级.中国球员同佢比右脚就"咩勇气咩逻辑".徐亮左脚我觉得唔系世界级都接近世界级了.叫碧咸同佢比左脚如果按你原来的思维唔系应该讲"咩勇气咩逻辑"咩?何以突然又变咗稳第二只脚嚟对比呢?更何况你之前唔系话碧咸单脚就OK了咩?咁徐亮我觉得单脚都OK喔..."擅长脚对比人地生虫脚都不如啦".
呵呵.我觉得徐亮嘅左脚系可以完爆碧咸嘅左脚...

我从来没列式"11-4=8".哩个式子系你列出来嘅啫.我只不过系粗心计少咗个亚洲外援而"11-3=8".你一路系度讲哩个难道真系冇晒point?你不如话我系"12-4=8".然后话我连足球一队波几多个人上场踢都未搞清楚嘛.哈哈...

徐亮左脚接近世界级我认同,距单脚支持参加中国职业联赛有余没问题 中国有几多甘的球员啊!?而家国家队有!?中超有!?我估计彭伟国当年右脚都未必可以同徐亮左脚比。 你用个DB,徐亮可以证明中国球员D基本功  详情 回复 发表于 2015-2-9 10:04
メ藍藍天空高掛我の夢ゞ

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
7546 笼
烧卖
256 笼
虾饺
270 笼
阿泽 发表于 2015-2-9 09:02:30 | 只看该作者
saiyangfat 发表于 2015-2-7 13:46
距本身就系打边锋好,中锋唔得,而且广州队有鬼佬带,没鬼佬米见到郜林我一样想讲粗口,边处承认距进步呢 ...

技术当然有提高.但意识进步更明显.否则点夹到班鬼佬的思维...

你又简单咁忽略咗你原来"语文水平唔高点可以带动数学水平啊"哩句错误.除非你觉得语文70分已经可以讲系语文水平高.所以带动到数学100分.嗯嗯.语文70分带动到数学100分.听起身都几搞笑...
睇你点定义哩个大部分去到咩范围啦.如果去到中甲中乙咁就好多人偏科都冇乜用.点偏科总分都唔会高.但中超嘅话我觉得有唔少人系能够通过提高意识嚟提高佢哋嘅总成绩...

意识唔系鬼佬可以带过来.系要靠自己领悟嘅.即系有个好老师教你.你自己平时唔思考思维转唔过弯咁系学唔到知识嘅...点解不及国仔年代?宜家哩班球员技术意识都不及当时果班球员.而其他国家又不断进步.成绩自然会系咁...

"就系人地都系技术见长,所以我地就唔够打了!?"
你理解错咗了吧.我讲紧系沙特日本比起韩国澳大利亚更加以技术见长.
但中国队同哩啲技术好嘅球队交锋却不落下风.
咁系说明我哋同佢哋斗技术唔怕佢哋?唔得.哩个唔啱你嘅立场.支撑唔到你嘅论点...
咁系说明我哋意识比佢哋好?所以就算技术唔够但意识好所以对佢哋有优势?但似乎日本仔出晒名意识一流了喔.咁又唔合逻辑喔...
唉.都唔知点帮你反驳我好添...

你都话技术提高左啦,唔系意识上去都没用,米就系我意思咯。 语文你唔识字数学可以100分!?你偏科都要有限度,无限度偏科呢个人可以成才!? 你好似徐亮呢D偏科更系没问题啦,大部分中国球员偏科得!?中超大部  详情 回复 发表于 2015-2-9 10:20
メ藍藍天空高掛我の夢ゞ

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
7546 笼
烧卖
256 笼
虾饺
270 笼
阿泽 发表于 2015-2-9 09:25:48 | 只看该作者
saiyangfat 发表于 2015-2-7 13:58
二哥张5 可能系你标准里面距地及格,但系我睇都系有段距离先可以及格
中甲球员唔好讲,中超球员我都觉得 ...

睇嚟你标准都几高.几乎全体中国球员语文都唔合格.并且觉得佢哋语文唔合格.就冇必要讲数学了...

你好似当咗班鬼佬系教世主.自己手都唔洗郁下.佢哋过到嚟就直接袋钱入你袋咁...

真系好搞笑.都唔明你讲哩啲有咩用...
赛前热身唔系练哩啲练边啲?练哩啲讲明佢哋一直着重嘅系练习技术基本功?
咁点解列比嚟咗之后.每月只设一日开放日?平时封闭训练唔俾睇?难道系唔俾人哋睇到佢哋平时练传中练射门准唔准?

你觉得而家系一个唔识袋唔到钱咩!? 而家唔使D鬼做救世主啊,中国足球连维持原来水平都唔得窝,做翻个徐根宝高丰文,甚至日日给人闹的老沈出来都唔得!? 而家堕落到亚洲杯小组出线都举国欢庆了,20年前罗唔到  详情 回复 发表于 2015-2-9 10:32
メ藍藍天空高掛我の夢ゞ

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2015-2-9 10:04:07 | 只看该作者
阿泽 发表于 2015-2-9 08:37
你都几双重标准噶喔...碧咸右脚系世界级.中国球员同佢比右脚就"咩勇气咩逻辑".徐亮左脚我觉得唔系世界级 ...

徐亮左脚接近世界级我认同,距单脚支持参加中国职业联赛有余没问题

中国有几多甘的球员啊!?而家国家队有!?中超有!?我估计彭伟国当年右脚都未必可以同徐亮左脚比。
你用个DB,徐亮可以证明中国球员D基本功得!?
中国足协会好多谢你的。

甘所以米话我唔清楚你系语文唔得定系数学唔得咯,11个定系12个,你问自己啦。
呢个真系唔使咩point咯,纯搞笑。

好明显.我系用DB.徐亮的例子证明你"所谓冇多种脚法所以证明中国球员基本功唔得"嘅逻辑系唔啱嘅... "11-4=8"or"12-4=8".你really系咁谂?你问自己啦...  详情 回复 发表于 2015-2-9 11:06

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2015-2-9 10:20:05 | 只看该作者
阿泽 发表于 2015-2-9 09:02
技术当然有提高.但意识进步更明显.否则点夹到班鬼佬的思维...

你又简单咁忽略咗你原来"语文水平唔高点 ...

你都话技术提高左啦,唔系意识上去都没用,米就系我意思咯。

语文你唔识字数学可以100分!?你偏科都要有限度,无限度偏科呢个人可以成才!?
你好似徐亮呢D偏科更系没问题啦,大部分中国球员偏科得!?中超大部分大帝偏科得!?
国家队好多都未必得啦

中国足球20年来越来越衰,唔系个别哦,系全体哦。
横向比较,唔好讲日本韩国、对比泰国我地都不如,对比我地自己以前又系不如,你觉得就系意识跟唔上!?
钱用得多过人,鬼佬请得比人地犀利,德、英、法、巴、阿根廷、甚至非洲咩鬼都见过了,咩鬼都来教过了
最后结果仲不如20年前后生徐根宝带出D范志毅郝海东彭伟国胡志军黎兵

就系以前D人肯学D,而家D唔肯学,以前学到极限都系徐根宝,而家学到可以有列比都可以衰成甘!?
莫非而家D就系蠢D,以前D聪明D !?

"技术提高左啦,唔系意识上去都没用"...此言差矣... 即使佢技术冇提高.但如果意识上咗去.佢都可以做到比原来更多嘅嘢.例如聪明的走动拉开空档等等... 只系如果技术提高.佢就可以做得更多更细致... 而唔系技术唔提  详情 回复 发表于 2015-2-9 11:31

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
2132 笼
烧卖
835 笼
虾饺
13 笼
saiyangfat 发表于 2015-2-9 10:32:54 | 只看该作者
阿泽 发表于 2015-2-9 09:25
睇嚟你标准都几高.几乎全体中国球员语文都唔合格.并且觉得佢哋语文唔合格.就冇必要讲数学了...

你好似 ...

你觉得而家系一个唔识袋唔到钱咩!?

而家唔使D鬼做救世主啊,中国足球连维持原来水平都唔得窝,做翻个徐根宝高丰文,甚至日日给人闹的老沈出来都唔得!?
而家堕落到亚洲杯小组出线都举国欢庆了,20年前罗唔到冠军世界杯出唔到线都给人掉成年啊。
甘D鬼要来托7啊。

按你思维,就系意识问题,造成成绩差,甘D鬼要来拖啊,距地唔系水货系咩啊!?
你D论点论据完全可以将D鬼佬踢走晒啦。

训练没用,果晚热身赛你都应该有去现场睇啦。i
包括梅芳廖2,对面浙江D球员,你有没计算过距地系后场自己人传波自己没人逼抢失误左几多个波啊!?
中超正赛你自己又去计算下
包括国家队,呢D失误一场波有几多次啊!?

好似几个老球迷系我后面讲,点解踢波甘多年,连停个波都仲系甘衰
你觉得呢D就系意识问题。你提高意识可以解决呢D问题!?

你答我啊,列比甘大个团队,连热身都有专人去负责,没人搞技术搞基本功!?
甘请甘大班人翻来混吉啊!?
你做主教练训练日日搞开放噶!?
你唔烦D球员都烦,日日给人搞签名
没人讲过技战术呢D野唔使搞,但系就等于唔搞基本功!?基本功呢D唔重要?
热身都有教练去跟,何况中国球员最差D基本功列比睇唔出来!?
人地好似你甘就系会去搞技战术唔理其他基础!?

列比呢D大佬更系唔需要理呢D野啦,但系代表距没分工给其他手下去做!?

请个基本功教练翻来飞天呢D甘弱智D野,讲出来强加给我D论点,你D思维都几得意哦
中国足球甘多年请甘多大师翻来,你见到距地飞天!?
保持原状都未得啦。
衰过徐根宝老戚,甘又点解啊!?
就系而家D唔肯学或者学唔到,蠢D!?以前D肯学又聪明D!??
就系而家D语文唔得,数学点去努力,都提高唔到整体咯
因为语文实在太差,偏科偏到翻唔到转头左,总体就PK了就系甘简单个道理

不仲有D老师弱智到叫D学生继续去偏科
都系果句啦,中国足协多谢你啊

真系几搞笑.关有冇鬼佬咩事.以前咪一样有鬼佬.貌似印象中系95年上海第一个鬼佬守门员之后.中国职业联赛就一直都充满鬼佬参与.不过以前啲鬼佬冇宜家咁高卡士啫.唔通话高卡士鬼佬嘅存在.系造成中国球员水平低嘅原因了  详情 回复 发表于 2015-2-9 11:57

国家队后备

贡献值
0 点
干蒸
7546 笼
烧卖
256 笼
虾饺
270 笼
阿泽 发表于 2015-2-9 11:06:51 | 只看该作者
saiyangfat 发表于 2015-2-9 10:04
徐亮左脚接近世界级我认同,距单脚支持参加中国职业联赛有余没问题

中国有几多甘的球员啊!?而家国家 ...

好明显.我系用DB.徐亮的例子证明你"所谓冇多种脚法所以证明中国球员基本功唔得"嘅逻辑系唔啱嘅...

"11-4=8"or"12-4=8".你really系咁谂?你问自己啦...

一班擅长脚都唔算叻的球员,唔可以左右开弓仲唔证明基本功唔得!?用个世界一流右脚同埋中国足球历史上可能算系最好左脚来证明班低级友仔唔需要左右开弓!? 你自己问心果句呢个证明恰当!? 甘点解会系8米就系  详情 回复 发表于 2015-2-9 21:12
メ藍藍天空高掛我の夢ゞ

手机版|小黑屋|廣州球迷聯盟 ( 粤ICP备09165237号  

GMT+8, 2024-5-7 08:00