QQ登录

只需一步,快速开始

lj_sqym

lj_ksks

扫一扫,访问微社区

登录注册 其他 切换到窄版
楼主: PUNKPUNK

睇完省港杯最大一个感触

国家队后备

FC Barcelona主力

贡献值
0 点
干蒸
7546 笼
烧卖
256 笼
虾饺
270 笼
阿泽 发表于 2015-2-24 10:53:34 | 显示全部楼层
saiyangfat 发表于 2015-2-15 18:24
最可笑系 而家甘好环境,用甘多钱来搞甘多野
竟然比以前D落后教法都要差
再对比  连咩泰国  都不如了

"发挥到几多出来!?"
你对比下列比上任前嘅广州队.同列比上任后嘅广州队.大致同一批球员.基本功大致不变.就知道意识嘅提高系咪能提升佢哋嘅表现啦...

"你知唔知洞悉左形势,你系停波 定系传波 定系顺势带个波  你个动作都唔同噶?  都系要有所调整,要用唔同姿势噶!?有人逼抢又有唔同噶!?"
你哩个讲法超搞笑...难道唔洞悉形势.就可以用同一个动作唔洗调整唔理有冇人逼抢停好咗个波先?
先洞悉咗形势.进而作出判断同选择.先更能为"停传带控"提供帮助...
防守球员埋嚟抢波.附近冇空位亦冇队友接应?咁就先"停"波...
防守球员丢低佢原来mark嘅球员上前抢波?稳空位"传"俾果位走漏咗嘅队友...
防守球员上前抢得好猛而身后有空位?尝试连停带过轻轻督一督个波避开失重心嘅防守者进而"带"波向前推进...
如果有好嘅意识.就能为处理好个波提供更好嘅选择.否则.唔理任何情况停好个波先.就算俾你停到痴晒脚.都可能冇乜大作用.防守者在你停好波思考之后已回防.进攻时机经已失去...

"172楼有位朋友关于意识同埋基本功之间的说明几值得你去探讨下的,好好去理解消化下
或者对你有帮助"
或者你又睇下我对172楼嘅回复...或者对你明白提高意识能提升表现哩个观点有帮助...

你对比下换左外援前后,同一批球员,基本功意识没咩改变,个成绩呢!? 北京换左外援前后呢!?天体赢我地添啦 大家中国球员没咩改变,外援变咗就唔同了 你见到距地有几大进步啊!? 最好更系可以先知道个形势  详情 回复 发表于 2015-2-25 05:31
メ藍藍天空高掛我の夢ゞ

手机版|小黑屋|廣州球迷聯盟 ( 粤ICP备09165237号  

GMT+8, 2024-5-19 18:55